BUÜ’lü akademisyen en iyiler arasında gösterildi

 

Stanford Üniversitesi tarafından yayın ve atıf sayılarına göre ölçülen Scopus (Elsevier) verilerine göre 2021'in en etkili bilim insanları listesi geçtiğimiz Ekim ayında açıklanmıştı. Bu listeler farklı bilim dalları için gruplandırıldı. Buna göre hem Türkiye hem de Dünya geneline ait TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ alanındaki sonuçlara göre Teknik Bilimler MYO öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Karahan Türkiye genelinde 3. Sırada, dünya genelinde ise 29. Sırada yer aldı.

Türkiye için yapılan listede ağırlıklı olarak Tekstil Mühendisliği alanındaki bilim insanları yer alırken, dünya geneli için yapılan listede temel tekstil bilimi ile çalışan diğer disiplinlerde (Kimya, polimer, nanoteknoloji, tekstil matematiği gibi) çalışan bilim insanları da girdi. Bu listeye göre, tekstil mühendisliği, küresel gelişmelere ve nanobilim ve nanoteknoloji, biyo-mühendislik ve biyoteknoloji gibi yeni disiplinlerin gelişmesi nedeniyle bu disiplinlerle yoğun bir etkileşim içindedir ve yeniden yapılanma altındadır.

Dünya genelindeki listede Amerika'dan 11, Asya'dan 14 bilim insanı yer alırken, Avrupa'dan Türkiye hariç 13 bilim insanı yer aldı. Türkiye’den ise listede 5 bilim insanı yer aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Şub-2022]

Haber Görüntüleme : 2.917 - 4