Sigarayı Bırakma Günü’nde “Görev Bende” dediler

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi doktorları, öğrencileri ve hastaları 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde bir araya gelerek “Görev Bende” kampanyasına katıldılar.

Toplumda sağlığın korunması, tütün ve ürünlerinin zararları konusunda farkındalık oluşturulması ve tütün ürünü kullananların bu alışkanlıklarından kurtulmalarına yönelik yürütülen çeşitli etkinlikler ile her yıl kutlanan 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü bu yıl da unutulmadı.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından planlanan ve ‘GÖNÜL VER’ sloganı ile Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından 9 Şubat 2022’de başlatılarak toplumun her kesimini mücadeleye davet eden ‘GÖREV BENDE’ kampanyasına BUÜ Tıp Fakültesi Prof. Dr. Nihat Özyardımcı Sigara Bırakma Polikliniği de katıldı. Poliklinik bünyesinde sigarayı bırakan hastalar, öğrenciler ve doktorlar bir araya gelerek deneyim paylaşımında bulundular ve hep birlikte ‘Sağlığını Koru, Çevreyi Koru’ dediler.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE BİREYSEL VE TOPLUMSAL KARARLILIK İSTİYOR

Etkinliğe katılımın yüksek olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını vurgulayan Poliklinik Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Uncu; “Tütün ürünlerinin ve sigaranın zararlarını bilen kişiler sigarayı bırakmaya daha istekli olduğunu biliyoruz. Sigara bırakma danışmanlığı alanlar bırakma konusunda 2 kat daha başarılı oluyor. Sağlık profesyonellerinin kısa bilgilendirmesi ve tavsiyesi sigara bırakma başarısını %30’lardan %85’lere çıktı. Bağımlılıkla mücadele hem bireysel hem toplumsal kararlılık ve çabayı gerektirir” diye konuştu.

SİGARAYI BIRAKANLAR ADINA FİDAN BAĞIŞI YAPILDI

Etkinlik sonunda Prof. Dr. Nihat Özyardımcı Sigara Bırakma Polikliniğine başvurarak sigarayı bırakan ve “GÖREV BENDE” diyen katılımcılar adına bağışlanan 30 fidan sertifikası sahiplerine teslim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Şub-2022]

Haber Görüntüleme : 2.196 - 3