BUÜ, Orhun Değişim Programı’na katıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Türk Keneşi (Türk Devletleri Teşkilatı) Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) üyesi üniversiteler arasında yürütülen öğrenci değişim sistemi olan Orhun Değişim Programı’na dahil oldu. Programın hazırlık süreci ve girişimleri BUÜ Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM), takibi ise Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü (UAİK) tarafından gerçekleştirildi.

26 Ekim 2021 tarihinde Türk Keneşi (Türk Devletleri Teşkilatı) Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) Dönem Başkanı Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen V. Genel Kurul’da üniversitemizin başvurusu resmi olarak kabul edildi. TÜRKÜNİB’e üyeliğin Orhun sürecine de doğrudan üyeliği kapsaması nedeniyle BUÜ, Orhun Değişim Programına da üye oldu.

Bursa Uludağ Üniversitesi ile birlikte Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi, Kazakistan Semey Tıp Üniversitesi, Kırgızistan Batyrali Sydykov adını taşıyan Uluslararası Kırgız-Özbek Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Alanya Keykubat Üniversitesi, Dünya Ekonomi ve Diplomasi Üniversitesi, Taşkent Devlet Şarkiyat Üniversitesi, Alisher Navai'nin adını taşıyan Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi, Özbekistan Kokand Üniversitesi Türk Konseyi Türk Üniversiteler Birliği'ne yeni üyeler olarak katıldı.

Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB), Türk Keneşi üye ülkeleri arasında yükseköğretim alanında iş birliğini gerçekleştirmek amacıyla 2013 tarihinde kuruldu.

TÜRKÜNİB Üye Ülkeler

Kokand Üniversitesi

Taşkent Devlet Doğu Çalışmaları Üniversitesi

Orhun Değişim Programı

Orhun Değişim Programı, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde yürütülüyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerindeki öğrenciler, TÜRKÜNİB üyesi üniversitelerde bir dönemlik değişimden yararlanabiliyor.

BUÜ’nün başvurusunun kabulünün ardından, değişim programının hayata geçirilmesi için Üniversite bünyesinde Orhun Koordinatörlüğü altyapı çalışmaları başlatıldı. Değişim programının 2022-2023 eğitim dönemi itibariyle aktif hale getirilmesi hedefleniyor.

Haber Tarihi : [09-Şub-2022]