BUÜ’den Mudanya’ya akademik destek

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ); eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel anlamda destek vermek amacıyla Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal arasında imzalanan protokol çerçevesinde Üniversite tarafından Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve ilçedeki eğitim kurumlarına akademik destek verilmesi kararlaştırıldı.

ÜNİVERSİTENİN BİLGİ BİRİKİMİ AKTARILACAK

Protokol ile Üniversitenin akademik ve bilimsel deneyiminin, Mudanya’daki eğitim kurumlarına aktarılacağını vurgulayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkileşimin de sağlanabileceğini kaydetti. Üniversitelerin temel görevleri arasında toplumla ilişkilerin geliştirilmesi hususunun bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Üniversitemiz; sadece bilgi üretmek ve bunu öğrencilerine aktarmaktan ziyade, içerisinde bulunduğu şehrin gelişimine katkı vermeyi de hedefliyor. Bu doğrultuda Bursa’daki tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmaya özen gösteriyoruz. Yarım asra yaklaşan bilgi birikimi ve deneyimimizi talep eden tüm kurumlar ile paylaşıyoruz. Deneyimli bir akademik kadroya sahibiz. Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gelen istek doğrultusunda da böyle bir işbirliği protokolü imzalıyoruz. Her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİ İLÇEDEKİ EĞİTİM KURUMLARINI GÜÇLENDİRECEK

Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal ise desteklerinden dolayı Üniversite yöneticilerine teşekkür etti. İlçede özel ve devlete bağlı yaklaşık 90 eğitim kurumunun bulunduğunu açıklayan Suat Topal, işbirliğinin gerek akademik ve bilimsel anlamda ilçedeki eğitim kurumlarını güçlendireceğinin altını çizdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : 2.877 - 16