Üniversiteli sporculara Nilüfer desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Nilüfer Belediyesi öğrencilerin sportif ve kariyer gelişimine destek olunması amacıyla özel bir işbirliği protokolü gerçekleştirdi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem arasında imzalanan işbirliği protokolü ile öğrenciler, Nilüfer Belediyespor Kulübü’ne ait tesis ve branşlardaki faaliyetlere katılabilecek, mesleki gelişimleri, uygulama becerileri ve deneyim kazanmaları noktasında stajyer olarak çalışmaları sağlanacak. Kurumlar arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlaması da hedeflenen anlaşma Rektörlük Binası’nda imzalandı.

İŞBİRLİKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Ekim ayı itibariyle yeni bir eğitim-öğretim dönemine başladıklarını vurguladı. Pandemi kuralları çerçevesinde yüz yüze eğitim faaliyetlerini başlattıklarına işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Pandemi süreci bizim için farklı önlemler almamıza neden oldu. Bu yeni dönemde de aynı hassasiyetler içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hayat devam ediyor. 2021 yılı başı itibariyle yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve diğer tüm kuruluşlar ile yoğun işbirliklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Güney Marmara sınırları içerisinde toplum sorunlarının çözümü noktasında çalışıyoruz. Üniversitelerin görevi sadece bilim, teknoloji ve eğitim değildir. Topluma hizmet ve ona yarar sağlayacak tüm projelerin içerisinde yer almaktadır” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim döneminde Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nin kampüs içerisinde öğrenciler için ücretsiz çorba hizmetini sürdüreceğine değinen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bu hizmetin Üniversite yönetimi ve öğrenciler için büyük bir önem taşıdığına vurgu yaptı. Karşılıklı iyi niyet ve anlayış çerçevesinde her türlü işbirliğine açık olduklarını belirten Kılavuz, bugüne kadar ve bundan sonra verecekleri desteklerden dolayı da yetkililere teşekkür etti.

BAŞKAN ERDEM: YÜZ YÜZE EĞİTİMİN BAŞLAMASI HEPİMİZİ MUTLU ETTİ

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de Bursa Uludağ Üniversitesi ile hayata geçirdikleri tüm projeleri önemsediklerini vurguladı. Yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Turgay Erdem; “Yüz yüze eğitimin başlamış olması bizleri umutlandırıyor. 1,5 yıldır bu günleri bekliyorduk. Okulların açılması bizleri bu anlamda ayrıca sevindirdi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Nilüfer ilçemiz sınırları içerisinde olması bizim için daha büyük bir anlam ifade ediyor. Ahmet Saim Kılavuz hocamızın da Rektörlüğünde bu dönemde önemli işbirlikleri geçekleştirdik” dedi.

Belediye olarak üniversiteye gelen öğrencilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeleri de uygulamaya koyduklarını açıklayan Başkan Turgay Erdem; “Üniversitemizle birçok alanda ortak işbirliği yapıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz işbirliği de spor alanında olacak. Bizim için önemli olan çocuklarımızın spor yapmaları, akıl sağlıklarını geliştirmeleri ve eğitimlerine bu yönde katkı sunmalarıdır. Belediyemizin tüm imkânlarını bu anlamda sizlere sunmaya devam edeceğiz. Bu yönde yeni ve farklı alanlarda da işbirlikleri yapacağımıza inanıyorum. Katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. İşbirliğimiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı da işbirliği ve desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. Törende Nilüfer Belediyespor yöneticileri ve akademisyenler de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Eki-2021]

Haber Görüntüleme : 3.497 - 0