Yeni BAP destekleri üniversiteye tanıtıldı

 

14 Ekim 2020 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)Senatosu tarafından onaylanan yeni BAP Yönergesi kapsamında faaliyete geçen bilimsel araştırma projelerinin özellikleri ve süreçleri gerçekleştirilen çevrimiçi webinarda tanıtıldı.

Akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği programı BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da takip etti. Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun devamında BAP Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Cansev tarafından BAP desteklerinin tanıtımı yapıldı.

Yeni Yönerge ve Uygulama Esasları Kılavuzu hakkında bir açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Cansev, BAP Komisyonu olarak en temel felsefelerinin ‘Bir yanda araştırmacılara kolaylık ve alternatif sunulurken diğer yanda kurumun çıkarlarını korumak’ olduğunu ifade etti. Tüm çalışmalarını bu çerçevede gerçekleştirdiklerini söyleyen Dr. Cansev sözlerine şu şekilde devam etti:  “Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaları desteklemek üzere yeni bir mevzuat hazırlamak suretiyle bilimsel araştırma projeleri süreçlerinde bir takım yeni uygulamaları hayata geçirdik. Bu uygulamalarımızın temelinde; nicelikten ziyade niteliğe önem vermek, yaygın etkisi yüksek bilimsel üretimi özendirmek, çalışanı ödüllendirmek, kurallar çerçevesinde herkese eşit ve adil davranmak, öncelikli alanlardaki ve çok disiplinli çalışmaları, sanayi/kamu ve uluslararası işbirliklerini ve etkileşimi teşvik etmek, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin araştırmalara daha fazla katılımını sağlamak ve daha sağlıklı yönetebilmek için daha nitelikli ölçüm alabilmek ilkelerini benimsedik.”

Yeni Yönerge ve Uygulama Esasları Kılavuzu hükümleri kapsamında;

ve benzeri yenilikler ile imkanlar BUÜ akademisyenlerine sunuldu.

BAP Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Cansev ayrıca kurum dışı proje destekleri ile ilgili işlemler için yeni bir yapılanmaya gidildiğini açıkladı. Dr. Cansev, hem kurum içi hem de dış kaynaklı proje destekleri kapsamındaki soru, öneri ve ihtiyaçlar için araştırmacıların kendilerine ulaşabileceklerini vurguladı.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen BAP bilgilendirme webinarını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

https://drive.google.com/file/d/1QJ7v8tYHQFbapn8onoxRd7YvrFT06eL3/view?usp=sharing

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Nis-2021]

Haber Görüntüleme : 2.877 - 0