BUÜ, TEKNOFEST Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışması’na 8 takım ile katılacak

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek olan Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışması’nda toplam 8 takım ile yer alacak.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Etemoğlu, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Karpat ve Translasyonel Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şehime Gülsün Temel’in öncülüğünde Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu AIMed, brAInstorm, CerCom-20, Deep Ulu, Mergen, Perceptron, Softintelligence ve ULUNeural takımları, TEKNOFEST Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışması’nda yer almak için başvurularını tamamladı.

Danışmanlığını Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Gıyasettin Özcan’ın yürüttüğü AIMed Takımı, Beyin BT Görüntülerini İnme Açısından Değerlendirecek Bir Yapay Zekâ Modeli projesi ile yarışmada yer alacak. AIMed Takımı; Mehmet Günaydın, Ubeyd Berkay Hakseven, Onur Can Kalay, Muhammed Salih Hakseven ve Şeyda Nur Namuslu’dan oluşuyor.

Sağlıkta Yapay Zeka Fırtınası projesi ile yarışmada yer alacak olan brAInstorm Takımı’nın proje danışmanlığını ise Öğr. Gör. Koray Aki yapıyor. Takımda; İhsan Emre Ağır, Nurlan Aghayev, Gülşah Geyik, Volkan Açıkalın ve Mehmet Samet Durgun yer alıyor.

Bedirhan Demir, Ahmet Erdem Kök, Ali Berk Çiftçi ve Burçin Baysal’ın oluşturduğu CemCom-20 takımı, yarışmada Derin Öğrenme ve Elektronik Gömülü Sistemler üzerine hazırladıkları proje ile yer alacak. CemCom-20 takımının danışmanlığını ise Öğr. Gör. Dr. Çağlar Kılıkçıer yapıyor.

Tıp ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan Deep Ulu takımının danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emir Dirik üstlendi. Emir Haydar Arpacı, Duru Yılmazoğlu, Farhad Huseynov, Sedat Dalkıran ve Ramazan Güven’den oluşan Deep Ulu Takımı; sağlıkta kullanılabilecek yapay zekâları geliştirerek insan sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olmasını hedefledikleri projeleri ile yarışmaya katılıyor.

Mergen Takımı ise yarışmaya Dr. Öğr. Üyesi Metin Bilgin’in danışmanlığında hazırlandı. Multidisipliner çalışma olanağı sayesinde yeni gelişen teknolojilere farklı perspektiflerden bakmayı ve bu teknolojiyi farklı alanlara entegre etmeyi hedefleyen projeleri ile yarışmada yer alacak olan Mergen Takımı; Melike Hatun Yaman, H. Betül S. Uçar, Nazlıcan Argarun, Buğrahan Yaman ve Sümeyye Akkanat’tan oluşuyor.

Multidisipliner çalışmalar üretmek amacıyla kurulan Perceptrons Takımı’nın danışmanlığını Arş. Gör. Kaan Karaköse üstlendi. Yapay Zeka alanında geliştirdikleri proje ile yarışmaya başvuran takımda; Abdullah Aydan, Elif Zeybel, İbrahim Şaşmaz, Süleyman Tuna Bozkır ve Sena Bilgin yer alıyor.

Yazılım, yapay zeka ve sağlık alanında multidisipliner projeler üreten Softintelligence Takımı, Strokelator isimli projesi ile yarışmaya katılacak. Danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Arş. Gör. Caner Şen’in üstlendiği Softintelligence takımında; Yüksel Kaan İpek, Kağan Birer, Serhat Öner, Osman Ünaldı ve Salih Buğra Yüksel bulunuyor.

Teknofest’te Bursa Uludağ Üniversitesi’ni temsil edecek son takım ise ULUNeural olacak. Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Pınar Kırcı ve Prof. Dr. Fatih Karpat’ın danışmanlığında çalışan takım, inme bulgularını derin öğrenme ve algoritma yöntemleri kullanarak tespit eden yapay zeka modeli üzerine hazırladıkları proje ile yarışmaya katılacak. ULUNeural Takımı’nda; Emirhan Kartal, Baha Özşahin, Mehmet Han Gülter, Saruhan Furkan Şentürk ve Adil Begovic yer alıyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : 3.264 - 0