TEKNOFEST Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışması’na BUÜ’den 5 takım daha başvuru yaptı

 

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleşecek olan dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te düzenlenecek olan Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışması ile İnsanlık Yararına Teknloji Yarışması'na Bursa Uludağ Üniversitesi’nden (BUÜ) toplam beş takım daha başvurusunu tamamladı.

BUÜ Fen Edebiyat Fakültesi ile Tıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu süPER CLOCK, BUÜ Fen Edebiyat Fakültesi ve Translasyonel Tıp öğrencilerinin oluşturduğu MelCalp, BUÜ Translasyonel Tıp öğrencilerinin oluşturduğu FoodSense ve BUÜTıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu PSYCHUTURE takımları TEKNOFEST Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışması’na fikir kategorisinde yarışmak için başvuruda bulundu. Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden Ağrı Skoru Takımı da İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nda rakipleri ile mücadele edecek.

Danışmanlığını Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ferda Arı’nın yürüttüğü ve Doç. Dr. Şehime G. Temel’in katkı koyduğu SÜPER CLOCK Takımı, AML'de Sirkadiyen Ritim projesi ile yarışmada yer alacak. Takımın üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Batuhan Yağcıoğlu, Mert Can Yılmaz, Deniz Ece ve Yaren Yıldız.

Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ferda Arı’nın katkı koyduğu MelCalp Takımı’nın proje danışmanlığını ise Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik/Translasyonel Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şehime G. Temel yapıyor. Braf Mutasyonu taşıyan kutenoz melanom vakalarında Kalpain ifadesini inceleyen ve elde ettikleri bulgularla yarışmaya katılan MelCalp Takımı’nda tamamı Translasyonel Tıp doktora öğrencisi olan Oğuzhan Akgün, Sevda Ünallı Özmen, Berfu Mergen, Serkan Yazıcı, Betül Müjdeci ve Cemre Örnek Ergüzeloğlu bulunuyor.

Danışmanlığını Tıp Fakültesi Translasyonel Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Sağlam’ın yaptığı ve Doç. Dr. Şehime G. Temel’in katkı koyduğu FoodSense Takımı, Türkiye Beslenme Alışkanlıklarına Uygun Gıda İntoleransı Testi projesi ile yarışmada yer alacak. FoodSense Takımı; Meltem Erdaş, Hülya Leblebicioğlu, Hatice Büşra Çalışkan ve Ayla Koparal’dan oluşuyor.

PSYCHUTURE Takımı da Teknofest Biyoteknoloji ve İnovasyon Yarışması’nda Bursa Uludağ Üniversitesi’ni temsil edecek. Psikiyatri Hastaları İçin Mobil Mental Sağlık Asistanı Uygulaması projesi ile yarışmada yer alacak olan takımın danışmanlığını Tıp Fakültesi Translasyonel Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Coşkun üstlendi. PSYCHUTURE Takımı; Tıp Fakültesi öğrencilerinden Esra Giounous Chalil, Abdulhamit Tatlı, Atamert Aydın, Umay Olağan, Hamed Shiri ve Ozan Ali’den oluşuyor.

AĞRI SKORU TAKIMI "İNSANLIK YARARINA TEKNOLOJİ YARIŞMASI"NDA YER ALACAK

TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması alanında ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu'nun danışmanlığını yaptığı Ağrı Skoru Takımı yarışacak. Mühendislik Fakültesi ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarının bir araya gelerek oluşturduğu takımda: Araştırma Görevlisi Ayla İrem Aydın, Araştırma Görevlisi Meryem Atak ve Araştırma Görevlisi Nedim Aktan Yalçın yer alıyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : 4.381 - 0