Gıda Mühendisliği Bölümünden 2 Öğretim Üyemiz Dünyanın En Başarılı Bilim İnsanları Listesine Girmeye Hak Kazandı
 Gıda Mühendisliği Bölümünden 2 Öğretim Üyemiz Dünyanın En Başarılı Bilim İnsanları Listesine Girmeye Hak Kazandı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının öncülük ettiği, Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak yapılan 2023 yılında dünyada yüzde 2’lik başarı sıralamasına giren yani “World Top %2 Scientists” listesinde yer alan araştırmacılar belirlenmiştir.

Sadece 2023 yılı çalışmalarının incelendiği 210198 bilim insanının yer aldığı “World Top %2 Scientists List” sıralamasına Türkiye’den 1395 bilim insanının bulunduğu listeye Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan 15 akademisyen girmeye hak kazanmıştır Bu akademisyenler arasında Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden

Doç. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe (45020) ve Prof. Dr. Tülay Özcan (200119) da yer almıştır.

Araştırmanın, bilim insanlarının tüm akademik kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada ise toplam 204643 bilim insanı içerisinde Türkiye’den 1040, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden 11 öğretim üyesi listede kendine yer bulurken; Doç. Dr. Senem Kamiloğlu (174565) Gıda Mühendisliği Bölümü’nün bu listedeki temsilcisi olmuştur. 

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, bilim insanları listesinde yer alan tüm akademisyenleri tebrik ederek, listede yer alan Türk bilim insanı ve BUÜ’lü akademisyen sayısının artış göstermesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu vurgulamıştır. Rektör Yılmaz “Geçen yıla oranla bu sene Üniversitemiz ve ülkemizin gösterdiği ilerlemeden son derece mutluyuz. Listeye giren tüm hocalarımızı tebrik ediyor, üstün başarılarının devamını diliyoruz. Hocalarımızın genç akademisyenlerimize de rol model olacağına inanıyoruz” şeklinde konuşmuştur.

Listede yer alan akademisyenlere ve detaylı bilgiye aşağıda belirtilen adresten ulaşılabilir:

https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [603]