Acı kaybımız

01.07.1950 tarihinde Bulgaristan’da dünyaya gelen ve 2 çocuk babası olan saygıdeğer hocamız lisans eğitimini 1972’de, yüksek lisans eğitimini 1976’da ve doktorasını ise 1981’de Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tamamlamıştır. 14.10.1972 tarihinde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak Ankara Gıda İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde göreve başlayan hocamız, 30.01.1984 tarihinde Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Bitkisel Ürünler Teknolojileri Bilim Dalı’na Yardımcı Doç. Dr. olarak atanmış ve bölümün akademik kadrosunun güçlenmesine katkı sağlamıştır. 22.09.1988’de Doçentlik ünvanı alan hocamız 1993 yılında U. Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Profesör kadrosuna atanmıştır. 1997-2001 yılları arasında Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ile 2001-2009 yılları arasında da U.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yapmıştır. Saygıdeğer hocamız 01.07.2017 tarihinde yaş haddi sebebiyle emekli olmuştur.

Prof. Dr. Fikri BAŞOĞLU akademik hayatı boyunca 32 yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiş, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojileri ve Yemeklik Yağ Teknolojisi konularında araştırmalar yapmış ve yürütmüştür. Bu araştırmaların sonucunda uluslararası ve ulusal makale ve tebliğler ile kitaplar yayımlamıştır.

Prof. Dr. Fikri BAŞOĞLU hocamız 3 Eylül 2023 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

Hocamız; akademik başarıları, öğrencilere verdiği bilgi ve tecrübe, gıda mühendisliği alanında bıraktığı önemli izler ve her daim sahip olduğu neşesi ile hatırlanmaya devam edecektir. Onun bilgelik ve öğretmenlik yetenekleri öğrencileri ve meslektaşları için daima ilham kaynağı olmuştur. Akademik hayatı boyunca her bir mezunumuzun hayatına dokunuşlar yapmış olan hocamızı saygı ve özlemle anıyoruz. Allah rahmet eylesin.

Haber Tarihi : [05-Eyl-2023]

Haber Görüntüleme : [618]