TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ YARIŞMALARINA SEN DE KATIL
 TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ YARIŞMALARINA SEN DE KATIL

Türkiye’nin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi hedefleri doğrultusunda milli ve özgün teknolojik ürün ve sistemler geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmaların en önemli unsurları ise toplumun bütün katmanlarının bu hedefler doğrultusunda motivasyon kazanması ve ileri teknoloji projelerini geliştirecek insan kaynağının eğitilmesi ve desteklenmesidir. “Milli Teknoloji Hamlesi” olarak tanımlanabilecek bu süreçlerde başarı elde edilmesinin ön koşullarından biri, tüm dünyada yüksek teknoloji projelerinin lokomotifi kabul edilen havacılık ve uzay alanlarında gelişme kaydedebilmektir.

Ülkemizin özellikle son dönemde büyük atılım gerçekleştirdiği  havacılık ve uzay alanlarında devletimizin de desteği  ile yerli İHA’lar, helikopterler ve uçaklar üretebilir hale gelmiş, uydu ve uzay çalışmalarında önemli mesafeler kaydetmiştir. Ülkemizin bu çalışmalar ile gelişimini dünyada teknolojinin yüksek verimlilik ve kalite politikasına paralel olarak sürdürmekte, her geçen gün daha ileriye giderek tüm üretim alanlarında esas aldığı millileşme vizyonu ile ekonomik ve teknolojik bağımsızlığı hedeflemektedir.

Bu amaçlar doğrultusunda eğitim ve proje odaklı çalışmalar yürüten Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde  2021 Eylül ayında, Atatürk Havalimanı’nda  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST düzenlenmektedir.

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce gencimizin hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde Teknoloji Yarışmaları düzenlenmektedir. TEKNOFEST’in ilk yılı olan 2018’de 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında toplamda 4333 takım, 20 bin genç başvuru yapmıştır. 2019 yılında 19 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında 81 il ve 122 ülkeden 17.373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurmuştur. 2020 yılında ise Gaziantep’in ev sahipliğinde 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım ve 100 bin genç başvuruda bulunmuştur. Yarışmacılara destek olmak ve Milli Teknoloji Hamlesi Hedeflerindeki başarılarını artırmak amacıyla alanında uzman mühendis ve akademisyenler ile birlikte çevrim içi eğitimler, çevrim içi eğitim hitleri ve soru cevap toplantıları düzenlenmiştir. Tüm bu çalışmalar sonucunda Covid-19 pandemisine rağmen teknoloji tutkunu gençler yarışmalara katılarak kıyasıya mücadele etmiştir.

TEKNOFEST programına ilişkin detaylı bilgiler https://teknofest.org/ web sitesinde, TEKNOFEST kapsamında bu yıl düzenlenecek 35 yarışma için yarışma kapsamı takvim ve şartname gibi detaylar https://teknofest.org/yarismalar.html adresinde mevcuttur.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bünyesinde düzenlenecek olan Teknoloji Yarışmaları’na başvurular için son tarih 28 Şubat 2021’dir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Şub-2021]

Haber Görüntüleme : [951]