Öğrenciler Sektörle Buluşuyor” Etkinliği Gemlik’te başladı
 Öğrenciler Sektörle Buluşuyor” Etkinliği Gemlik’te başladı

"Öğrenciler Sektörle Buluşuyor” Etkinliği Gemlik’te başladı.

   Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri ve Gemlik Denizcilik Topluluğu üye öğrencileri tarafından organize edilen “Öğrenciler Sektörle Buluşuyor” etkinliği Liman Sektörü ve İstihdam konulu panel ile başladı. Program Deniz ve Liman İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. E. Murat TACAR ve Gemlik Denizcilik Topluluğu Başkanı Kaan AŞK’ın açılış konuşması ile başladı. İlk panele kendisi de gemi acentesi sahibi olan Denizci AK Parti Bursa Milletvekili Zafer IŞIK oturum başkanlığı yaptı.

Liman Sektörü ve İstihdam Paneline konuşmacı olarak Roda Limanı Genel Müdür Yardımcısı Kpt. Ahmet YAVUZ, Roda Limanı İnsan Kaynakları Müdürü Emrecan Tüllef, Borusan Limanı Operasyon Grup Müdürü  Kazım KESKİN,  Borusan Limanı Süreç ve İş Geliştirme Müdürü Senem YILMAZ,  YILPORT Gemport Operasyon Müdürü Ali Akın DİNÇER,  YILPORT Gemport Limanı İnsan Kaynakları Müdürü Sibel DEMİRCAN TAŞ katıldı. Konuşmacılar; Milletvekili Zafer IŞIK’ın liman sektörü, limancılık mesleği, ve istihdam konusunda sorularını kendi kariyerlerinden de örnekler vererek açıkladılar.

Milletvekili Zafer Işık Gemlik’e gelecek olan lojistik demiryolu projesine de değinerek kamulaştırmaların devam ettiğini sürecin tamamlandığında Gemlik limanlarının hinterlanda demiryolu ile de bağlanacağını ifade etti. Aynı zamanda Gemlik’te kurulan 4 yıllık denizcilik yüksekokulunun yakın zamanda faaliyete geçeceği müjdesini de verdi.

Panelin ardından “Limanda Saha da Olmak” konulu panele geçildi. Panelin oturum başkanlığını YILPORT Gemport Kontrol Odası Sorumlusu Ozan KARADEMİRLİ yaptı. Konuşmacılar; Gemport Operasyon Şefi Hakan DEMİREL, YILPORT Gemport  Limanı Puantör Yasemin ÜLGER, Borusan Limanı Konteyner Depo Sorumlusu Caner AKSEL, Borusan Limanı RO-RO Araç sörveyi Nilay GÜL, Roda Limanı Vardiya Amiri Abdullah TÜRKMEN, Roda Limanı Gemi Operasyon/ Terminal formeni Ahmet AYDEMİR’in katılımlarıyla gerçekleşirken, öğrencilerden büyük bir ilgi gördü. Limanda sahada olmanın güzel ve zor yanlarına değinen çalışanlar saha da olmayı ofiste olmaya tercih etiklerini işin mutfağında olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler. Bunun yanında sahanın tozunu yutarak ofise geçildiğinde daha verimli ve etkin olduğu üzerinde duruldu.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : [1.676]