Gemlik Asım Kocabıyık MYO Kalitede Avrupa Yolunda
 Gemlik Asım Kocabıyık MYO Kalitede Avrupa Yolunda

Bursa Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu kurumsallaşma çalışmaları ile öğrenciler, toplum ve çalışan memnuniyet düzeylerinin arttırılmasında model olarak belirlediği ve uyguladığı Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli çalışmaları kapsamında Küresel Mükemmellik Ödülüne başvurmuştu.  20-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) yetkililerinin dış değerlendirme niteliği taşıyan saha ziyareti çalışmaları bugün başladı.

Saha ziyaretine EFQM tarafından görevlendirilen ekibin başında İspanya’dan Mr. Jose Antonio Calvo Maguregi bulunuyor. Saha ziyareti ekibi; İsviçre’den Mr. Gerhard Leu, Lübnan’dan Mrs. Ursula C El Hage, Finlandiya’dan  Tuomas Wuorikoski ve Türkiye’den Sakarya Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Canvar Kahveci’den oluşuyor. Yapılacak olan saha ziyaretinde okulda öğrencilere sunulan hizmetler, okulun liderlik ve yönetim mekanizması, çalışanlar ile ilgili yapılan çalışmalar, öğrencilere ve topluma sunulan hizmetler kapsamında ekip değerlendirme yapacak. Yapılacak olan ziyarette okul müdürü, müdür yardımcıları, program başkanları, çalışanlar ve öğrenciler ile görüşmeler yapılarak EFQM Mükemmellik Modelinin uygulamalarını sahada örnekleri ile görecekler.

GAKMYO Müdürü Prof. Dr. Cumhur AYDINALP “Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulunun kalite çalışmalarına 2009 yılında başlayarak ilk önce “EFQM Kararlılık Belgesi”, Bursa Mükemmellik Ödülleri sürecinde ise 2012 yılında “Jüri Teşvik Ödülü”, 2013 Yılında “Başarı Ödülü” ve 2014 yılında ise “Büyük Ödül” almış olduğunu ve Bursa Mükemmellik Ödülleri sürecinde “Büyük Ödül” ve “5 Yıldız Yetkinlik Belgesi” almayı başaran ilk ve tek Meslek Yüksekokulu olduğunu belirtti.  EFQM Mükemmellik Modelini bir yönetim anlayışı olarak benimseyen GAKMYO, EFQM Küresel mükemmellik ödülü sürecinde de aynı başarıyı gösterme istek ve kararlılığına sahip olduklarını ve bu başarıların sadece okulumuz açısından değil, hem Uludağ Üniversitesinin bütünü hem de Türkiye’deki tüm MYO’lar açısından örnek ve öncü olması en büyük hedefimizdir” dedi.

Yapılacak olan saha ziyaretinin sonuçlarının Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Ödül Jurisi tarafından yapılacak değerlendirmesi ile başarılı olursa 23 Ekim 2019 tarihinde Helsinki’de yapılacak olan ödül töreninde bu ödülü almaya hak kazanacak ilk Meslek Yüksekokulu olacak. 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-May-2019]

Haber Görüntüleme : [1.755]