Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Asım KOCABIYIK'ı Anıyor
 Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Asım KOCABIYIK'ı Anıyor

Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu mezunlarının kurmuş olduğu Gemlik Asım Kocabıyık Mezunlar Derneği (GAKMEDER) ilk genel kurulunu 24 Aralık 2018 Pazartesi günü gerçekleştirmiş olup genel kurul öncesinde Gemlik kampüsüne ve Meslek Yüksekokuluna ismi verilen hayırsever iş adamı Merhum Asım Kocabıyık'ı anma etkinliği ile faaliyetlerine başladı.

Yapılan etkinlikte  temelleri 1944 yılında atılmış olan Borusan Grubu ile grubun Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık'ın Cumhuriyet tarihiyle özdeşleşen öyküsünü anlatan Cumhuriyet'in Kanatlarında Bir Girişimci: Asım Bey belgeseli gösterilmiş olup. belgesel ardından Borusan Gemlik Kampüs Koordinatörü Serdar Özkaleli ile İş Yaşamında Sosyal Sorumluluk konusunda bir söyleşi gerçekleştirilmiştir. 

GAKMEDER Kurucular Kurulu Başkan Yardımcısı T.Can YALÇINKAYA “derneğin yapılan genel kurul ile birlikte faaliyetlerine başlasığını ve bu faaliyetlere başlarken Gemlik’e ve üniversiteye yaptığı katkıları nedeniyle merhum Asım Kocabıyık’ı anarak başlamak gerektiğini düşünerek etkinliği düzenledik” dedi. Bundan sonraki süreçte Gemlik ile Üniversiteyi bir araya getirecek birçok faaliyet gerçekleştireceklerini ifade eden Yalçınkaya “Özellikle Gemlik'ten ve Gemlik'lilerden Gemlik Asım Kocabıyık Mezunlar Derneğine faaliyetleri için destek olmalarını beklediklerini ifade etti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : [1.279]