Lojistik Sektöründe Deniz Taşımacılığı ve Kariyer Semineri
 Lojistik Sektöründe Deniz Taşımacılığı ve Kariyer Semineri

Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği öğrencilerinin 2010 yılında kurmuş olduğu Gemlik Denizcilik Topluluğu ilk dönemin ilk seminer  etkinliğini 22 Ekim 2018 tarihinde Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu HV.SAV.ASTSUBAY ÜSÇAVUŞ MEHMET KORAY PINAR SEMİNER SALONUNDA gerçekleştirdi. Seminere MAVITEC BV Gemlik Lojistik Müdürü Esma Deniz Yılmaz, DHL Freight Bursa İş Geliştirme Müdürü Erkan Çelik, MSC Gemi Acentesi Gemi Operasyon Memuru Necati Özaydın konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar genel olarak eğitim hayatları, iş tecrübeleri, denizcilik sektörünün avantaj ve dezavantajları, iş imkânları, kendilerinin yaşamış olduğu sorunları hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Konuşmacılardan ilk olarak söz alan Necati Özaydın ‘’Deniz ve Liman İşletmeciliği’’ mezunu olduğunu ve okul sonrasında izlemiş olduğu yolları öğrencilere aktardı ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Mavitec B.V. Lojistik Müdürü Esma Deniz Yılmaz yapmış olduğu sunumla teknolojinin lojistik üzerinde etkisi hakkında bilgilendirme yaptı. Drone teknolojisinin, yapay zekanın, blockchain teknolojisinin, 3d yazıcıların gelecekte lojistik sektörünü nasıl etkileyeceği hakkında bilgi aktararak herkesin tekonoloji alanında kendisini geliştirmesi gerektiği üzerinde durdu.

DHL Freight İş Geliştirme Müdürü Erkan Çelik DHL firmasını ve Bursa’da vermiş oldukları hizmetler hakkında bilgi aktardı. Lojistik sektörü ve iş süreçleri hakkında bilgi aktaran Çelik öğrencilere iş yaşamında başarılı olmanın yolunun sevdikleri işi yapmaktan geçtiğini söyledi.

Seminere Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri, Gemlik Denizcilik Topluluğu üyeleri Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğretim elemanları ve sektörden temsilciler katıldı. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Eki-2018]

Haber Görüntüleme : [836]