Kaptan Umur Zamanoğlu'ndan Deniz ve Hava Arama Kurtarma Semineri
 Kaptan Umur Zamanoğlu'ndan Deniz ve Hava Arama Kurtarma Semineri

Gemlik Denizcilik Topluluğu Kariyer Limanı Seminerlerine bu hafta Genç Denizciler Dayanışma Derneği Kurucusu Kpt. Umur ZAMANOĞLU, Arama ve Kurtarma Ekibinden  4 kişi, Öğr.Gör.E.Murat TACAR, Öğr.Gör.İbrahim SAPMAZ, Öğr.Gör.Yusuf SARIKAYA, Deniz ve Liman İşletmeciliği 1.Sınıf Programı ve 2.Sınıf Programları katılım gerçekleştirdi. 

Seminerin başında Kurucusu ve Başkanlığını Yaptığı Genç Denizciler Dayanışma Derneği ‘den bahseden Umur Zamanoğlu, derneği ilk kurduklarında 1.5 metrelik bir botları olduğunu ve bununla eğitime başladıklarını ve geçen yıllar itibari ile derneğe İstanbul da bir Arama Kurtarma Hareket Merkezi kazandırdıklarını ve bu süreç içerisinde 1 helikopter 2 Cesna tipi uçak ve arama kurtarmada kullanılan botlar aldıklarını bir çok gönüllü çalışan ile İstanbul da İç İşleri Bakanlığından almış oldukları yetki ile Deniz ve Hava Arama Kurtarma hizmetleri verdiklerini anlattı. . 
 

İngilizce , İspanyolca ve Arapça bilen Kpt. ZAMANOĞLU hale hazırda birçok ulusal ve uluslararası basın yayın organı ile Kaza sonrası değerlendirmeler ve Eğitim noktasında Denizcilik ve Havacılık Alanında çalışmalarına devam etmekte ulusal ve komşu ülke sınırlarında süre gelen deniz kazaları ve su baskınları harekatlarını yönetmektedir.Hali hazırda Arama Kurtarma Alanında eğitmenlik ve kaza risk değerlendirmesi faaliyetlerini icra eden Zamanoğlu Uluslar arası yayın kuruluşlarında kaza/kırım değerlendirme faaliyetleri ve Ülkemizin ileri gelen Devlet Kuruluşlarında Eğitim faaliyetleri icra etmektedir.

Seminerin sonuna doğru öğrencilerden yöneltilen soruları cevapsız bırakmayan Sayın ZAMANOĞLU, Gönüllü olarak 35 yaşı geçmemek üzere herkesin başvuru yapabileceğini dile getirdi. Gemlik Denizcilik Topluluğu Başkanı Zeki Şimşek Gemlik'te gerekli desteği bulabilirsek bizlerde Gemlik'te bir Arama ve Kurtarma Merkezi kurulması için çalışabiliriz dedi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : [1.814]