İLK TÜRK VİDEO OYUN PROGRAMCISI YÜKSEKOKULUMUZDAYDI
 İLK TÜRK VİDEO OYUN PROGRAMCISI YÜKSEKOKULUMUZDAYDI

Yüksekokulumuz Bilgisayar Programcılığı Programı’nın düzenlediği etkinliğe Türk Video Oyun sektörünün öncüsü Mevlüt Dinç nam-ı diğer Mev Dinç konuk oldu.

Mevlüt Dinç Kimdir ?

Kodlama hayatına 1983 yılında İngiltere’de başlayan, gerek yaptığı uyarlama oyunlarla gerekse kendi geliştirdiği oyunlarla kendini dünyaya tanıtan ve birçok ödülün sahibi olan Mevlüt Dinç, 2000 yılında Türkiye'ye gelerek ülkemizde eksik olan oyun sektörünün öncüsü olmuştur. İstanbul Kıyamet Vakti, I Can Football, Semih Saygıner Billard’s Magic, Süpercan ve daha niceleriyle oyun sektörünü geniş kitlelere yayan Mevlüt Dinç, kurduğu Sobee Studios ve İnventuna Games ile yeni nesil Türk oyun geliştiricilerine örnek olmuştur. Hala oyun geliştirmeye devam eden Mevlüt Dinç yeni çıkacak oyunu olan Heroes Chained ile hayranlarını buluşturmaya hazırlanıyor.

Yüksekokulumuzun ev sahipliğinde, Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, ev sahibi öğrencilerin yanı sıra Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu, Gemport Gemlik Anadolu Lisesi, Gemlik Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldılar.

Etkinliğimiz Türkiye'deki oyun sektörünün gelişim aşamalarını ve bu yoldaki deneyimlerini paylaştığı seminerin ardından söyleşi ile devam etti. Dinç, söyleşi esnasında salondakilerden gelen hiçbir soruyu cevapsız bırakmadı. Alanında ilk olmanın getirdiği eşsiz tecrübelerini öğrenci ve öğretim kadrosu ile paylaşan Dinç bazı anılarıyla salondakileri düşündürürken bazı anıları ile güldürdü. Söyleşiden sonra ‘Hayat Bir Oyun’ isimli kitabının imza etkinliği ile sevenleri ve takipçilerine güzel anılar bıraktı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-May-2022]

Haber Görüntüleme : [890]