Harita Kadastro Mühendisleri Orası Başkanı Ali Faruk Çolak’ın Ziyareti
 Harita Kadastro Mühendisleri Orası Başkanı Ali Faruk Çolak’ın Ziyareti

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Bölümü Öğr. Gör. Hakan Köse’nin daveti üzerine Şube Başkanımız Ali Faruk ÇOLAK tarafından ziyaret edilmiştir.
Ziyarette öncelikle harita teknikerliğinin mesleğimizde önemi, misyonu ve temel değerleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Öğrencilere, mesleğimizde son yıllarda yaşanan gelişmeler aktarılmış olup kendilerine derslerde öğretilenler ile sınırlı kalmamaları, teknolojik gelişmelere ayak uydurmaları gerektiği tavsiye edilmiştir. Ayrıca mezuniyet sonrası iş hayatına atılacak olan öğrencilere işverenlerin beklentileri, sektörün ihtiyaç duyduğu meslek elamanının nitelikleri ve mesleki etik kurallara bağlılık konusunda bilgilendirmeler yapılmıştır. Mezun olduktan sonra öğrenim hayatlarına devam etmek isteyen öğrencilere Harita Mühendisliği hakkında bilgilendirmelerde bulunulmuştur.
Ziyaretin ikinci bölümü, öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirdikleri bahçedeki çardak altında devam edilmiş olup öğrencilerin gelecek beklentileri, karşılaştıkları sorunlar ve merak ettikleri diğer konularda soru cevap şeklinde gerçekleştirilmiştir. Oda Başkanımız Sayın Faruk Çolak’ın sunum tarzı, samimi diyalogları ve içten yaklaşımı öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılanmış olup olumlu tepkiler almıştır.
Geçtiğimiz yıllarda Harita ve Kadastro Programında dersler veren Başkan A. Faruk Çolak uzun bir aradan sonra tekrar öğrencilerle bir araya gelmekten memnun olduğunu bu tür etkinliklerde her zaman öğrencilere destek vermek istediklerini belirterek yüksekokulumuzdan ayrılmıştır.

 

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Eyl-2015]

Haber Görüntüleme : [1.701]