Ek Sınav Duyurusu

Bu duyuru 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Final sınavları sonrasında 8 Haziran 2018 günü yapılan ek sınava girmeyen öğrencileri kapsamaktadır.*

Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin 31. maddesi gereğince 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda bütünleme sınavlarından sonra, ek sınav hakkını kullanmak isteyen öğrencilerimizin dikkatine;

1-) Ek sınav hakkından, öğrenim gördüğü önlisans programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giren aşağıdaki koşullara sahip öğrenciler yararlanacaktır.

2-) Başvuru dilekçeleri 12 Eylül 2018 tarihine kadar öğrenci işleri bürosuna teslim edilecektir.

3-) Dilekçelerde ders isimleri eksiksiz ve hatasız yazılacaktır.

4-) Ek sınav tarihi 14 Eylül 2018 günüdür. Başvuru yapan öğrencilerimizden ek sınav hakkı onaylananların isimleri ve sınav saatleri 13 Eylül 2018 günü web sayfamızda yayınlanacaktır.

5-) Ek sınava aşağıdaki öğrenciler başvuru yapamazlar;

5.1-) 2017-2017 Öğretim yılı Güz ve Bahar dönemlerinde alttan derslerini almayanlar,

5.2-) 2017-2018 Öğretim yılı bahar döneminden 2den fazla dersten başarısız olan öğrenciler,

5.3-) Birinci sınıfı tamamlayan öğrencilerin hepsi,

5.4-) Devamsızlıktan kalan öğrenciler,

5.5-) Daha önce hiç alınmamış dersi olan öğrenciler,

5.6-) Yaz stajını tamamlamamış olan öğrenciler,

*Not: Ek sınav hakkı her öğrenciye sadece bir defa tanınmaktadır. Bu nedenle, final sınavları sonrası ek sınav hakkını kullanan ancak, başarısız olan öğrenciler, bütünleme sonrası yapılacak ek sınavlara giremezler ve herhangi bir hak talebinde bulunamazlar.

Ek Sınav Başvuru Formu

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular