BÖLÜM TANITIMI

   Fotonik ışık-madde etkileşimine dayanan ışığın üretilmesi, özelliklerinin değiştirilmesini, işlenmesini ve ölçülmesini kapsayan disiplinler arası bir bilim alanıdır. Fotonik esasen temel bilimler (fizik, kimya) ve mühendislik (malzeme, optik ve elektronik) bilimlerinin kesiştiği bir alan olarak teknolojide yerini almaktadır. Fotonik, Avrupa Birliği tarafından ve Birleşmiş Milletler tarafından geleceğin yenilikçi (inovatif)  teknoloji alanı olarak tanımlanmıştır. Sunulan perspektife göre, geçtiğimiz yüzyıl elektron yüzyılı iken, içinde bulunduğumuz yüzyıl ise ışık yüzyılı olacaktır. Bu nedenle 2015 yılı "Uluslararası Işık Yılı" olarak ilan edilmiştir. 

   Uludağ Üniversitesi, Optik ve Fotonik Mühendisliği (OFM) ülkemizde kurulan ilk lisansüstü program olma özelliğini taşımaktadır. OFM nitelikli ve iyi eğitimli insan kaynağına olan ihtiyacına katkı sunmak ve çığır açıcı teknolojilere katkı sunmak amacıyla nitelikli araştırma-geliştirme faaliyetleri yürütebilecek yeni bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Özellikle lisansüstü tez konuları ile teknolojinin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara fotonik temelli çözüm önerisi ve alternatif fikirler üretilmesi hedeflenmektedir. 

   Şehirdeki iç ve dış paydaşlar ile birlikte hareket edilerek nitelikli araştırmaların yapılması, araştırmaların teknolojiye dönüştürülmesi ve teknolojinin sanayiye aktarılması öngörülmektedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [03-Haz-2020 14:43]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [03-Haz-2020 21:31]

İçerik Görüntüleme : [1.373]