Bölüm Hakkında

FİZİK BÖLÜMÜ

Bölümümüz 1983 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuştur. Bölümümüz toplamda dört yıllık bir lisans eğitim sürecini kapsamaktadır. Bu dört yıllık eğitim-öğretim sürecinde, öğrencilerimizi, analitik düşünme becerisine sahip, araştırma ve geliştirme yeteneği edinmiş, çeşitli olayları analiz edip çözüm getirme becerisini elde etmiş bireyler olarak yetiştirmek başlıca hedefimizdir. Bu amaçla, tüm bölüm öğretim üyelerimiz ile birlikte  teorik ve uygulamalı derslerimizi yürütmekteyiz. Bölümümüzde 9 Profesör, 9 Doçent, 4 Dr.Öğr.Üyesi, 4 Araştırma Görevlisi ve 1 fizikçi görev yapmaktadır. Atom ve Molekül Fiziği, Genel Fizik, Katıhal Fiziği, Nükleer Fizik ve Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği olmak üzere bölümümüz öğretim üyeleri 5 ayrı ana bilim dalında  araştırmalarını sürdürmektedir ve bu alanlarda donanım ve tecrübeleri ile lisans üstü eğitimleri yürütmektedirler.

 

MİSYONUMUZ

Alanında gelişmeleri takip eden, bilim ve teknolojide daima üretken bir bölüm olarak öğrencilerimizi temel fizik felsefesi ile bilime ve topluma katkılar sağlayan bireyler olarak yetiştirmek başlıca görevimizdir.

 

VİZYONUMUZ

Bölümümüz, bilimsel bilgi ve becerilerin yanında, dürüst, etik değerleri yüksek, sosyal paylaşımları doğru kullanan, ulusal ve uluslararası platformlarda yenilikçi ve rakabetçi çözümleri olan ve edindiği bilgileri aktarabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Lisans ve lisanüstü eğitim programları ile donanımlı aydın bir genç nesildir ihtiyacımız olan…

 

EĞİTİM-ÖĞRETİM

Bölümümüz lisans öğrencileri 4 yıllık eğitimleri boyunca toplam 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Fizik alanında lisans derecesine sahip olabilmek için öğrencilerin, programda alması gereken zorunlu ve seçmeli dersleri başarı ile tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.0 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.

Öğrencilerimizin derslere %70 devam zorunluluğu vardır. Devam zorunluluğunu yerine getiren öğrenciler aldıkları derslerin dönem sonu sınavına girmeye hak kazanırlar. Her ders için dönem içinde en az 1 ara sınav ve 1 yarıyıl sonu sınavı yapılır. Arasınavın başarı notuna katkısı %40 iken yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 oranındadır. Öğrencinin yarıyıl sonu sınavından başarılı olabilmesi için en az 100 üzerinden 50 puan alması gerekmektedir. Dersten başarılı olabilmesi için ağırlıklı oratalama puanı da en az 50 olmalıdır.

Bölümümüz Çift Anadal ve Yan Dal programları ile öğrenci kabul etmektedir.

 

ELDE EDİLEN ÜNVAN VE İSTİHDAM OLANAKLARI

Fizik lisans programını başarı ile tamamlayan öğrenciler Fizikçi ünvanını alırlar.

Mezunlarımız Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Fizik ana bilim dalında Yüksek Lisans ve Doktora programlarını tamamlayarak akademik kariyer yapabilirler. Resmi ve özel eğitim kurumlarında formasyon eğitimini tamamlamak şartı ile öğretmenlik yapabilirler. Endüstride, çeşitli kamu kuruluşlarında, araştırma- geliştirme merkezlerinde, tıp merkezlerinde (görüntüleme, sağlık fiziği v.b.),  bilgisayar firmalarında, bankalarda çalışabilmektedirler. Ayrıca bölüm mezunlarımız gerekli kursları tamamladığı takdirde iş güvenliği uzmanı olarak da çalışabilirler.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [04-Eki-2022 15:05]

İçerik Görüntüleme : [6.511]