DEKANIN MESAJI

Fen Edebiyat Fakültesi Bölümleri İletişim Numaraları İçin Tıklayınız

Sevgili Öğrenciler,

Fen-Edebiyat Fakültesi 1983 yılında kurumuştur.  Görükle kampüsünde, Sosyal ve Fen olmak üzere iki ayrı binada  eğitim veren Fakültemizin Sosyal bölümleri Arkeoloji, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji, Sanat Tarihi,  Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 8 bölümden oluşmaktadır.  Coğrafya bölümüne bu sene öğrenci alınacaktır.   İkinci öğretim Sosyal bölümlerde  Felsefe, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde yapılmaktadır.

Fen bölümleri Biyoloji, Fizik, Kimya , Matematik, Moleküler Biyoloji olmak üzere 5 bölümden oluşmaktadır.   Fakültemizin bölümleri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bir çok üniversite ve kuruluşla iletişim halindedir. Dünyanın her yerinden gelen  yabancı uyruklu öğrenciler tarafından da tercih edilmektedir.

Fakültemizin öğrencileri  isterlerse kendi bölümlerinin  dışındaki bölümlerden ders  alarak yan dal ile sertifika ve çift ana dal ile  ile ikinci bir lisans diplomasına sahip olabilir.

Ayrıca, öğrencilerimiz Erasmus ve Farabi öğrenci değişim programı çerçevesinde Avrupa’nın seçkin üniversitelerinde belirli  sürelerde  öğrenimlerini sürdürebilmektedirler.

Uludağ üniversitesinde okuyan öğrenciler için kalacak yer problem değildir.  Kampüs içinde kalmak isteyen öğrencilerimize hizmet veren   Kredi Yurtlar Kurumunun yurtları bulunduğu gibi kampüsümüze yürüme mesafesinde bulunan  Görükle’de  de özel yurtlar bulunmaktadır.

Fen ve sosyal bölümlerinde yer alan kafeteryaların dışında üniversitemizin yemekhanesinde  öğrencilere öğle ve akşam yemekleri verilmektedir.

Öğrencilerimiz ders dışındaki zamanlarını gece 22.00 ye kadar açık olan kütüphanede geçirebildikleri gibi hemen hemen her gün düzenlenen sosyal ve sanatsal ve sportif  faaliyetlere de katılabilmektedir. Güçlü akademik kadromuz ve bilimsel donanımlara sahip olan fakültemiz sizin için doğru bir tercih olacağı kanaatindeyim. 

 

                                                                                                                                                             Başarı dileklerimle,

                                                                                                                                                Prof. Dr. Veysel T. YILMAZ

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [11-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : [1.913]