2018-2019 GÜZ YARIYILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİMİZİN KESİN KAYITLARI

Yabancı uyruklu öğrencilerin dönemlik harç ücretleri 903 TL'dir. Kayıt yaptıracak öğrencilerimiz; önce öğrenci işleri bürosuna kayıt yaptırıp borçlandırılacaktır. Borçlandırıldıktan sonra harç ücretini yatırılacaklardır. Daha sonra banka dekontunu Enstitümüz öğrenci işleri bürosuna aşağıdaki evraklarteslim edilecektir.

Sonuçları görmek için TIKLAYINIZ.

Kesin Kayıt Tarihler 12-16 Temmuz 2018

KESİN KAYIT EVRAKLARI

NOT: Adaylar belgelerini adayın kendi ülkesindeki Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliklerince onaylanması ve onaylı belgelerin Yeminli Tercüman Tarafından Türkçeye çevrilmiş suretlerinin sunulması gerekmektedir.

1. Mezuniyet Belgesi; Yüksek Lisans için lisans diploması, Doktora için hem lisans hem de Tezli Yüksek lisans diploması. Lisans ve Tezli Yüksek Lisans programını yabancı ülkelerde tamamlamış adayların Yükseköğretim Kurulundan denklik belgesi getirmeleri gerekir. Özel şartlarda belirtilen bazı bölümlerde de Lisans ve Yüksek Lisans diploması birlikte istenmektedir.
  2. Yabancı Dil Sonuç Belgesi (Sadece doktora öğrencileri için): YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından , normal ve bütünleşik doktora için en az 55 puan almış olmak. (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca, Farsça) dillerinden birinden (Anadilleri dışında olması gerekir)
  3. Yabancı Uyruklu adaylardan (Yüksek Lisans ve Doktora) Türkçe sınavından başarılı olduklarına dair YEE(Yunus Emre Enstitüsü) veya   TÖMER (Üniversitelerin Türkçe Öğrenim Merkezleri’nden  C1 düzeyinde belge getirmeleri gerekmektedir. (Türkiye’den mezun olanlar hariç).

-Türkçe belgesi olmayan adayların lisansüstü eğitimi yürütebilecek düzeyde Türkçe yeterliliğe sahip olmadıkları U.Ü.Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından değerlendirilir. Yetersiz bulunan adaylar U.Ü. Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen Türkçe kurslarına katılarak, yapılan sınavlarda C1 düzeyinde not almaları halinde lisansüstü eğitimlerine takip eden yarıyıldan itibaren başlayabilirler. Adaylara, Türkçe öğrenmeleri için en fazla bir yıl süre tanınır. Bu süre sonunda başarılı olamayan öğrencinin enstitü ile ilişiği kesilir.

4. Transkript Belgesi

5. Fotoğraf; 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf

6. Pasaport Örneği :

7. Enstitüden temin edilecek Öğrenci Sicil Formu ve Danışman Tercih Formu.

8. Harç Dekontu

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular