YÖK 100/2000 ÖNCELİKLİ ALANLARDA DOKTORA PROGRAMI BAŞVURUSU

Online Başvuru Sayfası için TIKLAYINIZ...

ULUDAĞ UNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

100/2000 YÖK ÖNCELİKLİ ALANLARDA DOKTORA / BÜTÜNLEŞİK DOKTORA PROGRAMI BAŞVURUSU

• Elektrik-Elektronik Mühendisliği

• Tekstil Mühendisliği

BİYOMALZEME VE DOKU MÜHENDİSLİĞİ

1. T.C. vatandaşı olmak.
  3. Lisansını; Biyoloji, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Kimya, Makine Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği alanlarından almış olmak.
  4. Tez çalışmasını Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği alanında yapma niyetinde olmak.
  5. Doktora ilanına başvuran adaylar aynı zamanda öncelikli alanla ilgili 100/2000 YÖK bursuna başvurmuş olacaktır. Doktora mülakat sınavında başarılı olan adaylar ilgili Enstitülerde yapılacak 100/2000 YÖK Bursuna başvurup, mülakat sınavına katılacaktır. Adayların doktora kesin kayıtları, burs mülakatında başarılı olmaları durumunda yapılacaktır.

• Biyosistem Mühendisliği

• Endüstri Mühendisliği

• Fizik

• İnşaat Mühendisliği

• Otomotiv Mühendisliği

• Tekstil Mühendisliği

5

YENILENEBILIR ENERJI KAYNAKLARI / TEKNOLOJILERI (GÜNEŞ ENERJISI, RÜZGAR ENERJISI, JEOTERMAL, HIDROGÜÇ)

1. T.C. vatandaşı olmak.
  3. Lisansını; Bilgisayar Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Fizik, İnşaat Mühendisliği, Kimya, Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği ve Tekstil Mühendisliği alanlarından almış olmak.

1. Tez çalışmasını Yenilenebilir Enerji Kaynakları / Teknolojileri (Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç) alanında yapmak.

1. Doktora ilanına başvuran adaylar aynı zamanda öncelikli alanla ilgili 100/2000 YÖK bursuna başvurmuş olacaktır. Doktora mülakat sınavında başarılı olan adaylar ilgili Enstitülerde yapılacak 100/2000 YÖK Bursuna başvurup, mülakat sınavına katılacaktır. Adayların doktora kesin kayıtları, burs mülakatında başarılı olmaları durumunda yapılacaktır.

• Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği

• Otomotiv Mühendisliği

İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ

1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. 657 sayılı kanun kapsamında herhangi bir devlet kurumunda çalışmıyor olmak .Herhangi bir devlet veya vakıf Üniversitesinde Akademik Kadrosunda bulunmuyor olmak. Özel Sektörde çalışan ve burs programına müracaat etmek isteyen adaylar başarılı oldukları takdirde bursun 1/3'ünü alabileceklerdir.
  3. Lisansını; Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, ve Otomotiv Mühendisliği alanlarından almış olmak.
  4. Tez çalışmasını İnsan - Bilgisayar Etkileşimi alanında yapmak.

MOLEKÜLER PATOLOJİ

1. T.C. vatandaşı olmak.
  2. 657 sayılı kanun kapsamında herhangi bir devlet kurumunda çalışmıyor olmak. Herhangi bir devlet veya vakıf Üniversitesinde Akademik Kadrosunda bulunmuyor olmak. Özel Sektörde çalışan ve burs programına müracaat etmek isteyen adaylar başarılı oldukları takdirde bursun 1/3'ünü alabileceklerdir.
  3. Lisansını; Biyoloji ve Kimya alanlarından almış olmak.
  4. Tez çalışmasını Moleküler Patoloji alanında yapmak.

MOLEKÜLER FARMAKOLOJİ VE İLAÇ ARAŞTIRMALARI

ETKİLEŞİMİ

3. Lisansını; Biyoloji ve Kimya alanlarından almış olmak.
  4. Tez çalışmasını Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları Etkileşimi alanında yapmak.

3

METABOLIZMA VE KRONIK HASTALIKLAR (OBEZITE, DIYABET VE ATEROSKLEROZ)

3. Lisansını; Biyoloji ve Kimya alanlarından almış olmak.
  4. Tez çalışmasını Metabolizma ve Kronik Hastalıklar (Obezite, Diyabet ve Ateroskleroz) alanında yapmak.

DOKTORA BAŞVURU VE MÜLAKAT TARİHLERİ

Başvuru Tarihi

29 Ocak-12 Şubat 2018

Mülakata Gireceklerin İlanı

Mülakat Sınavı

Mülakat Sınav Yeri ve Saati

Fen Bilimleri Enstitüsü – Saat:13:00

Sonuç İlanı

Kesin Kayıt

15 Şubat 2018

100/2000YÖK BURSU İÇİN MÜLAKAT TARİHİ

Başvuru Tarihi

29 Ocak-14 Şubat 2018

Mülakat Sınavı

14 Şubat 2018

Mülakat Sınav Yeri ve Saati

Fen Bilimleri Enstitüsü – Saat:10:00

Sonuç İlanı

15 Şubat 2018

YÖK 100/2000 bursuna başvurmak isteyen Fen Bilimleri Enstitüsüne kayıtlı doktora öğrencileri Enstitümüz web sayfası duyurular bölümünde verilen “YÖK 100/2000 Doktora Bursu 3.Çağrı Başvuruları” başlıklı duyuruyu dikkate almalıdırlar.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [31-Oca-2018]