YÖK 100/2000 Doktora Bursu 3.Çağrı Başvuruları

Fen Bilimleri Enstitümüze bağlı anabilimdallarının çalışma konularına giren 6 adet öncelikli alanda toplam 45 adet 100/2000 doktora bursu kontejanı açılmıştır. Burslar ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdaki tablolarda verilmiştir.

Başvuru yapacak adayların başvuru formunu doldurup enstitümüze teslim etmeleri gerekir. Başvuru formunu buradan indirebilirsiniz.

Başvuru Takvimi:

Başvuru Tarihi

29 Ocak-14 Şubat 2018

Mülakat Sınavı

14 Şubat 2018

Mülakat Sınav Yeri ve Saati

Fen Bilimleri Enstitüsü – Saat:10:00

Sonuç İlanı

15 Şubat 2018

BIYOMALZEME VE DOKU MÜHENDISLIĞI

1.T.C. vatandaşı olmak,

2.657 sayılı kanun kapsamında herhangi bir devlet kurumunda çalışmıyor olmak. Bu kanun kapsamı dışında çalışanlar başvurabilir.

3.Herhangi bir devlet veya vakıf Üniversitesinde Akademik Kadrosunda bulunmuyor olmak.

4.Özel Sektörde çalışan ve burs programına müracaat etmek isteyen adaylar başarılı oldukları takdirde bursun 1/3'ünü alabileceklerdir.

5.Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Biyoloji ve Kimya Anabilim Dallarından birisinde doktora veya bütünleşik doktora programına kayıtlı olup tez aşamasına geçmemiş olmak,

6.Bu alanlarda doktora/bütünleşik doktora programına yeni başvurular da kabul edilmektedir. Yapılacak başvurularda Uludağ Üniversitesi doktora/bütünleşik doktora başvuru koşullarının sağlanmış olması gerekmektedir.

7.Tez Çalışmasını Biyomalzeme ve Doku Mühendisliği alanında yapmak.

FEN BİLİMLERİ

YENILENEBILIR ENERJI KAYNAKLARI / TEKNOLOJILERI (GÜNEŞ ENERJISI, RÜZGAR ENERJISI, JEOTERMAL, HIDROGÜÇ)

1.T.C. vatandaşı olmak,,

5.Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji, Biyosistem Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Kimya ve Fizik Anabilim Dallarından birisinde doktora veya bütünleşik doktora programına kayıtlı olup tez aşamasına geçmemiş olmak,

7.Tez Çalışmasını Yenilenebilir Enerji Kaynakları / Teknolojileri (Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal, Hidrogüç) alanında yapmak.

İNSAN-BİLGİSAYAR ETKİLEŞİMİ

1.T.C. vatandaşı olmak,,

5.Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği Anabilim Dallarından birisinde doktora veya bütünleşik doktora programına kayıtlı olup tez aşamasına geçmemiş olmak,

7.Tez Çalışmasını İnsan - Bilgisayar Etkileşimi alanında yapmak,

MOLEKÜLER PATOLOJİ

1.T.C. vatandaşı olmak,,

5.Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji ve Kimya Anabilim Dallarından birisinde doktora veya bütünleşik doktora programına kayıtlı olup tez aşamasına geçmemiş olmak,

6. Bu alanlarda doktora/bütünleşik doktora programına yeni başvurular da kabul edilmektedir. Yapılacak başvurularda Uludağ Üniversitesi doktora/bütünleşik doktora başvuru koşullarının sağlanmış olması gerekmektedir.

7.Tez Çalışmasını Moleküler Patoloji alanında yapmak,

MOLEKÜLER FARMAKOLOJİ VE İLAÇ ARAŞTIRMALARI

1.T.C. vatandaşı olmak,,

7.Tez çalışmasını Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları Etkileşimi alanında yapmak,