Uludağ Üniversitesi Anasayfa

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS SEÇİMİ VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ !!!

Enstitümüz öğrencileri için otomasyon üzerinden ders seçimi 10 - 11 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

Ders Seçim Formu için TIKLAYINIZ.....

Devam eden ve yeni kayıt olan lisansüstü öğrencilerimizin harç ödeme işlemleri 24.08.2017 – 11.09.2017 tarihleri arasında, kayıt yenileme ve ders seçimi işlemleri 05  - 10 Eylül 2017 tarihleri arasındadır. Enstitümüz öğrencilerinin otomasyon sistemi üzerinden ders seçimi için belirlenen gün web sayfamızdan ilan edilecektir.

1- Ders seçimleri bizzat Anabilim Dallarımızda danışman öğretim üyesi ile birlikte hem ders seçimi formu doldurarak hem de otomasyon sistemi üzerinden yapılmalıdır.

2- Ders seçimleri web sayfamızın Öğrenci menüsünde bulunan ders planlarına göre yapılmalıdır.

3- Her öğrenci kayıt olduğu yılın ders planına göre ders seçimi yapmalıdır.

4- 2014 Eylül ve daha sonra kayıt yaptıran öğrencilerimiz Bologna sürecine tabi oldukları için, AKTS tamamlama mecburiyetleri vardır. Ders planlarında yazdığı gibi ders seçimi yapmalıdırlar. Örneğin programda güz yarıyılında 4 ders(Tez Danışmanlığı ve Uzmanlık Alan dersleri hariç), bahar yarıyılında 3 ders almaları gerekiyorsa, o şekilde ders seçimi yapmalıdırlar. Ayrıca 07.01.2017 tarihli yönetmeliğimize göre doktora öğrencileri alan dışı derslerini ancak doktora programlarından seçebileceklerdir.

5- 2016-2017 Öğretim yılı ve daha önceki yıllardaki müfredatlara tabi doktora öğrencilerimizden “Araştırma Yöntemleri” zorunlu dersini almayan doktora öğrencilerimiz için 2017-2018 Güz yarıyılında son defa bu ders açılacaktır. 2017-2018 Güz yarıyılında kayıt olan öğrencilerimiz bu dersi seçmeyeceklerdir.

6-Daha önce alıp başarısı veya devamsız olunan seçmeli dersini değiştirmek isteyen öğrencilerimiz güz programı dersleri yerine güz dersi, bahar programı dersleri yerine  bahar dersi seçmelidirler.

7- Tezli yüksek lisans ve doktora  gündüz eğitim programları için harç ödeme işlemi yüksek lisans öğrencileri için 5. yarıyıl, doktora için 9. yarıyıldan itibaren başlamaktadır.

8- Ders seçimi formu doldurduktan sonra otomasyon üzerinden ders seçimi işlemlerinde göremediğiniz dersler olabilir, ders seçim formları Enstitümüze geldiğinde onlar öğrenci işleri tarafından tamamlanacaktır. Yalnız ders saatleri çakışmaması gerekir. Çakışan dersler kesinlikle seçilmemesi gerekmektedir.

Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Görükle Kampüsü 16059 Nilüfer/Bursa Tel:0 (224) 294 24 35 Mail: fenbil@uludag.edu.tr