YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi Başvuru ve Koşulları

YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi Başvuru Formu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 2016 yılında başlatılan ve 100 alanda 2000 doktora öğrencisi yetiştirmeyi hedefleyen proje kapsamında Uludağ Üniversitesi toplam 14 farklı disiplinde 145 bursiyerin desteklenmesine hak kazandı.

Uludağ Üniversitesi tarafından 2017 yılı içerisinde açılan ilk çağrı ile 20 öğrenci ilk aşamada burs hakkı kazanarak eğitimlerine başladı. Eylül ayında yapılacak lisansüstü sınavlarıyla YÖK 100/2000 bursu kapsamında 125 Doktora veya Bütünleşik Doktora öğrencisine Moleküler Onkoloji, Moleküler Patoloji, Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları, Manevi Danışmanlık, Güç ve Depolama Teknolojileri, Yeni Nesil Kompozitler ve Çok İşlevli Nanokompozit Malzemeler, Ulaştırma Akıllı Ulaşım Sistemleri, Katılım Bankacılığı, Örüntü Tanıma Analizi, Veri Madenciliği ve Veri depolama, İnsan - Bilgisayar Etkileşimi, Acil Hemşireliği, Ortadoğu Çalışmaları, Sürdürülebilir Tarım alanlarında burs verilecek.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, belirlenen 14 alandan herhangi birisinde tez yapmak isteyen öğrencilerin kayıtlı oldukları enstitü başkanlıklarına başvurabileceklerini söyledi. Öğrencinin mezun olduğu lisans veya yüksek lisans programından daha çok tezini yapmak istediği alan başvurusu için önemli olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Hockenberger; “Örneğin Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları için Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Veteriner Fakültesi veya Tıp Fakültesinde lisans veya yüksek lisans eğitimi alınmış olabilir. Yine Manevi Danışmanlık için İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi veya Fen-Edebiyat Fakültesinin Sosyal Alanlarında Lisans veya Yüksek Lisans yapmış olunabilir” dedi.

BURSİYERLERE AYLIK 1800 TL, YURT VE YEMEK DESTEĞİ

Enstitülerde oluşturulacak jüri tarafından mülakata alınacak öğrencilerden kazananların burs alabileceklerini vurgulayan Hockenberger; “Burs miktarı doktora süresince 4 yıl bütünleşik doktora süresince 5 yıl olarak belirlenmiştir. Burs programından yararlanan bursiyerler isterlerse sigorta primlerini yatırarak sigorta yaptırabilirler ya da daha sonra burs aldıkları yıllar için sigorta ödeyebilirler. Burs miktarı 2017-2018 Eylül ayından itibaren 1800 TL olarak belirlenmiştir.  YÖK 100/2000 bursu alan öğrenciler diğer kurum ve kuruluşlardan ve TÜBİTAK projelerinde bursiyer olarak görev alarak burs alabilirler. Burs miktarları her yılın başında YÖK’ün uygun gördüğü oranlarda arttırılmaktadır.  Bursiyerler ilgili bölümlerde veya araştırma merkezlerinde çalışmalarını sürdürecekleri için uygun çalışma ortamları sağlanacaktır.  Bursa dışından 100/2000 bursu kazanan öğrenciler için yurtlarda kontenjan ayrılmıştır. Ayrıca burs kazanan öğrencilere yemek bursu verilecektir” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Aslı Hockenberger, ayrıca burs programına Uludağ Üniversitesi’nde Doktora/Bütünleşik Doktora programına kayıtlı olan ancak tezini almamış Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden; bu dönem doktora/Bütünleşik doktora programına başvuracak yeni öğrenciler ve diğer üniversitelerde Doktora/Bütünleşik doktora programına kayıtlı olan ancak Uludağ Üniversitesi’ne yatay geçiş yapacak tezini almamış yeni öğrencilerin başvuruda bulunabilecekleri bilgisini verdi.

Uludağ Üniversitesi’nde öğrenci olan başvuru yapacak adayların başvuru formunu doldurarak ilgili enstitülere başvurabileceklerini vurgulayan Hockenberger, bu dönem doktora/Bütünleşik doktora için başvuracak adayların online kayıt sırasında taleplerini yapabilirlerini kaydetti. Hockenberger, yatay geçiş yapacak öğrencilerin dilekçelerinde 100/2000 bursu için taleplerini belirtmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Burs programına başvurmak isteyen adaylar www.uludag.edu.tr adresinden veya üniversitenin Enstitü Müdürlükleri’nden detaylı bilgi alabilecekler.

100/2000 YÖK Doktora Burs Programına başvurabilmek için öğrencilerden aşağıdaki şartlar aranır:

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak.

c) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.

ç) Herhangi bir işyerinde çalışmıyor olmak (Kamu, Özel ve diğer).

d) Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.

Başvuru için detaylı bilgi Enstitü Müdürlüklerinden elde edilebilir.

Başvurular için önemli tarihler.

  1. Uludağ Üniversitesinde Doktora/Bütünleşik Doktora Yapan adaylar ilgili enstitülere 18 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında başvuru formunu doldurarak
  2. Doktora/Bütünleşik Doktora programa yeni başvuru yapacak adaylar 18 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında on-line kayıt sırasında 100/2000 bursu almak istediklerini belirterek Üniversitemize diğer üniversitelerden yatay geçiş yapacak öğrenciler 18 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yatay geçiş dilekçelerinde 100/2000 bursundan faydalanmak istediklerini belirterek başvurularını yapacaktır.

Başvuru formu için tıklayınız.

 

ALAN ADI

Kontenjanlar

Kimler Başvurabilir

İlgili Enstitü

Moleküler Onkoloji

18

Fen-Edebiyat Fakültesinin Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesi

Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitüsü

Moleküler Patoloji

18

Fen-Edebiyat Fakültesinin Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesi

Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitüsü

Moleküler Farmakoloji ve İlaç Araştırmaları

10

Fen-Edebiyat Fakültesinin Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesi

Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitüsü

Manevi Danışmanlık

10

İlahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesinin Sosyal Bölümleri, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Güç ve Depolama Teknolojileri

5

Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Fizik Bölümleri,

Fen Bilimleri Enstitüsü

Yeni Nesil Kompozitler ve Çok İşlevli Nanokompozit Malzemeler

10

Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Fizik Bölümleri,

Fen Bilimleri Enstitüsü

Ulaştırma Akıllı Ulaşım Sistemleri

10

Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

Katılım Bankacılığı

3

İlahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesinin Sosyal Bölümleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Örüntü Tanıma Analizi

5

Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

Fen Bilimleri Enstitüsü

Veri Madenciliği ve Veri depolama

5

Mühendislik Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü

İnsan - Bilgisayar Etkileşimi

5

Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyet Fakültesi Sosyoloji ve Psikoloji Bölümleri

Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü

Acil Hemşireliği

8

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Ortadoğu Çalışmaları

8

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bölümler

Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü

Sürdürülebilir Tarım

10

Ziraat Fakültesi,  Veteriner Fakültesi

Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

TOPLAM

125

 

 

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [18-Ağu-2017]

Duyuru Görüntüleme : [3.765]