Eğitim Fakültesinden Çevre Eğitimine Tam Destek
 Eğitim Fakültesinden Çevre Eğitimine Tam Destek

Yürütücülüğünün İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde öğretmen Serpil KARAKİRAZ tarafından yapılan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında kabul edilen ''Kutuplardan İznik Gölü'ne İklim Krizi; Bilinçli Gençler İşbaşında'' (Proje No: 122B795) projesi 7-11 Kasım, 2022 tarihleri arasında İznik’te gerçekleştirilmiştir.  Fen Bilgisi Eğitimi ana bilim dalımız öğretim üyelerinden Doç. Dr. Dilek ZEREN ÖZER proje uzmanı olarak projede yer almıştır.

Proje kapsamında Bursa'nın 17 ilçesinden seçilen 40 öğrenciye İznik DSİ Tesislerinde iklim değişikliği ve etkileri ile ilgili 5 günlük doğa eğitimi verilmiştir. Eğitimler, Bursa Uludağ Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, TÜBİTAK Kutup Araştırmaları Merkezinde görevli öğretim elemanları, İznik MEB’de görevli öğretmenler, İznik Belediyesi, İznik İlçe Tarım Müdürlüğü, İznik İlçe Orman Müdürlüğünden mühendisler tarafından verilmiştir.

Projede, öğrencilerin iklim değişikliğinin sebeplerini ve iklim değişikliğinin çevre, su kaynakları, biyo-çeşitlilik ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini ve bu etkileri azaltmak için alınabilecek tedbirler ile ilgili bilimsel bilgileri etkileşimli uygulamalarla İznik ve çevresi özelinde öğrenmeleri amaçlanmıştır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [1.050]