ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE İSTİSMARDAN KORUNMA KONULARI BUÜ’DE ELE ALINDI

BUÜ Özel Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÖZAUM) ve Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü'nün organize ettiği konferansta Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gizem YILDIZ “Gelişim Yetersizliği Olan Bireylerde Cinsel Eğitim” konusunda sunum gerçekleştirdi. Konferansa sivil toplum kuruluşu üyeleri, aileler, öğretmenler ve öğretmen adayları yoğun ilgi gösterdi.

Doç. Dr. Gizem YILDIZ sunumunda özel gereksinimli bireylerin sosyal medya kullanımlarının giderek arttığına dikkat çekerek çevrimiçi istismarın gerçekleşme aşamalarına yönelik bilgiler verdi. Ayrıca özel gereksinimli bireylerin istismardan korunması için yapılması gerekenleri de detayları ile açıkladı.

ÖZAUM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üye. Ceyda TURHAN ise konuşmasında merkez olarak Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra üniversite-toplum etkileşimini artırmayı da hedeflediklerini, BUÜ’nün üretilen bilginin tüm paydaşlara sunularak toplumsal gelişime katkı sağlama vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Haber Tarihi : [26-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [101]