BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE  3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi Özel Eğitim Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından “Özel Eğitimde Tanılama Değerlendirme Müdahale” isimli panel düzenlendi.

Açılış konuşmalarını BUÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih ÇEPNİ tarafından yapılan panelin moderatörlüğünü BUÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünden Doç. Dr. Özlem TOPER gerçekleştirirken, Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ufuk ÖZKUBAT, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üye. Fatih KOÇAK ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üye. Emine KAHRAMAN panelist olarak sunumlarını yapmışlardır. Eğitim Fakültesi Uğur Mumcu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele öğretmen adayları, öğretmenler, STK üyeleri ve engelli sporculardan oluşan 200’den fazla kişi dinleyici olarak katılım göstermişlerdir.

Panelde özellikle öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu ve özel yeteneklilik konuları ele alınmış, bu gruplara yönelik tanılama süreçleri, yaşanan sorunlar, dikkat edilmesi gereken hususlar ve güncel müdahalelerin neler olduğu gibi hususlar tartışılmıştır. Panelistler tanısı her ne olursa olsun özel gereksinimli bireylere yönelik tanılama ve müdahale süreçlerinin muhakkak ilgili uluslararası örgütler tarafından geçerliği kabul edilmiş yaklaşımların tercih edilmesi, bu konuda özel bir hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulamış ve piyasada çeşitli isimlerle geçerlik ve güvenirliği olmayan uygulamaların yaygınlaştırılmaya çalışıldığı bu tür uygulamalara karşı bilinçli olunması gerektiğinin altı çizilmiştir. Panelde sunumların sonunda izleyicilerin panelistlere yönelik soruları alınmış ve panelistler tarafından cevaplandırılmıştır.

Ayrıca panele misafir olarak katılan Bursa Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) yönetimi ve sporcuları da görme engelli bireyler için kullanılan malzemeleri tanıtan bir stant açarak ziyaretçilerin ilgisine sunmuşlardır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [434]