BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ERİŞİLEBİLİRLİK FAALİYETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ERİŞİLEBİLİRLİK FAALİYETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ERİŞİLEBİLİRLİK FAALİYETLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

BUÜ eğitimde kalite vizyonu, etik değerlere bağlılık, çevreye saygı, sürdürülebilirlik, evrensel, toplumsal değerlere saygı ve öğrenci odaklılık değerleri çerçevesinde örnek üniversite kimliğini güçlendiren çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda BUÜ Rektörlüğü üniversitenin herkes için fiziki, eğitsel ve sosyal koşullarda erişilebilir bir yapı oluşturulması hedefine yönelik yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmaların kazanımlarından biri olarak da üst birimlerce ödüllendirilmeye devam ediyor.

 

Üniversitemiz son dört yılda erişilebilirlik düzeyini artırmak amacına yönelik çalışmalar kapsamında çeşitli birimler ve yapılar için erişilebilirlik değerlendirmelerini YÖK’ün oluşturduğu çerçevede gerçekleştiriyor ve belirlenen eksiklerin tamamlanması hususunda çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda üniversitemiz 2022-2023 döneminde 12’si mekânda erişilebilirlik, 7’si ise eğitimde erişilebilirlik hususunda olmak üzere toplam 19 başvuru gerçekleştirmiş, bu başvurular neticesinde toplam 14 başvuruda ödüle aday olmaya, Fen Edebiyat Fakültesi için de fakülte düzeyinde mekânda erişilebilirlik ödülü (turuncu bayrak) almaya hak kazanmıştır.

 

BUÜ Senato Toplantısında Rektörümüz Prof. Dr. Feridun Yılmaz, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Başkanı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üye. Mustafa Kurt ödül adaylıklarını ve bayrak ödülünü ilgili birim yöneticilerine takdim etmiştir. Rektör Yılmaz erişilebilirlik hedefini gerçekleştirmek üzere faaliyetlerin devam ettirileceğini ve bu yolda daha fazla kazanım elde etmeyi hedeflediklerini ifade etmiştir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [424]