Tanışma Toplantısı

27 Eylül Cuma günü yaptığımız toplantıda konuştuğumuz konuları özetledik.

✔ Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla tanıştık ve onlara hangi alanlarda destek için yardımda bulunabileceğimizi sorduk.

✔ Bursa Uludağ Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi tanıtımını yaptık. Bugüne kadar yaptığımız ve yapmayı planladığımız etkinlikler/projelerden bahsettik. Gelecek yeni etkinlik/proje fikirlerine her zaman açık olduğumuzu bir kez daha vurguladık.

✔ İlkelerimiz ve çalışma metotlarımızdan bahsettik. Yapılan çalışmaların hak ve erişilebilirlik temelli olarak yürütüldüğünü anlattık.

✔ Engel durumlarımız, bundan önceki eğitim hayatımızda erişilebilirlik için (aldıysak) nasıl destek aldığımızı ve üniversite hayatımızda nasıl desteklere ihtiyaç duyabileceğimizi konuştuk. Toplantıda aklımıza gelen/gelmeyen ihtiyaçlarımızı birime dilekçe yoluyla iletmemiz gerektiğini söyledik.

✔ Aramıza yeni katılan engelli arkadaşlarımızın "Engelli Öğrenci Birimi Kayıt Formu" ve "Engelli Raporu fotokopisi" ile birime kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladık. Birim aracılığıyla yapılacak başvurular ve gidecek dilekçeler için bunların şart olduğunu belirttik.

✔ Engelli Öğrenci Temsilcisi seçimi için sürecin nasıl işleyeceğine karar verdik. Bireysel/Grup başvurularının mail yoluyla alınmasına ve seçimin de çevrimiçi ortamda gizli oylama ile yapılmasında hemfikir olduk. Seçimde oy kullanma hakkının Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü, Engelli Öğrenci Birimi Personeli ve üniversitede aktif eğitim gören engelli öğrencilere ait olduğunu belirttik. Engelli olmayan gönüllülerimizin veya mezun öğrencilerin seçimde oy kullanmaması gerektiği konusunda uzlaşmaya vardık.

✔ Engelli Öğrenci Temsilcisi Seçimi adaylık başvurularında son tarihi 2 Ekim 2019 olarak belirledik. Adaylık başvurularının engelsiz@uludag.edu.tr adresine elektronik posta yoluyla yapılmasında, seçimin 4 Ekim 2019 tarihinde mesai bitimine kadar yapılması kararlaştırıldı

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [02-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : [2.009]