2019-2020 BAHAR YARIYILINDA ONLİNE TEZ SAVUNMA SINAVI SÜREÇLERİ

2019-2020 BAHAR YARIYILINDA

ONLİNE TEZ SAVUNMA SINAVI SÜREÇLERİ

1.  Tezin/Sanatta Yeterlik Çalışmasının Enstitüye Teslimi

Öğrenci tezini/sanatta yeterlik çalışmasını, bizzat enstitüye gelerek, kargo ile yollayarak ya da pdf formatında egtbil@uludag.edu.tr adresine e-posta ile enstitüye teslim edebilir. Kargo ya da e-posta yoluyla teslim edilen tezler, enstitüye ulaştığında enstitü öğrenci işleri tarafından yine e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır.

2. Doktora/Sanatta Yeterlik Sınavına Girecek Öğrencilerin Yayın Şartı

Doktora/Sanatta Yeterlik Sınavına girecek olan öğrencilerin tezlerine ek olarak, gerçekleştirmeleri gereken yayınlara dair belgeler Eğitim Bilimleri Enstitüsü web sayfasında (Öğrenci Linkinde) ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. İlgili belgelerin (1. maddede belirtilen yöntemlerden hangisi tercih edilmişse) “tez ile birlikte” enstitüye iletilmesi gerekmektedir.

3. Turnitin Çıktısı ve İntihal Raporu

Savunma sınavına alınacak olan tezin benzerlik oranının tespiti için alınan Turnitin Çıktısı ve İntihal Raporu sadece danışman imzasıyla, anabilim dalından gelecek olan Tez Savunma Sınavı Jüri Teklifi ve Tezin Yazım Kurallarına Uygunluğu formlarıyla birlikte gönderilmelidir. İntihal raporuna öğrenci imzası, mezuniyet tezinde eklenmelidir.  

4. Online Tez/Sanatta Yeterlik Çalışması Sınav Takviminin Belirlenmesi ve Jüri Teklifi

5. Jüri Teklifi Enstitü Yönetim Kurulu Tarafından Onaylandıktan Sonra İzlenmesi Gereken Adımlar

6. Online Tez Savunma Sınavı

7) Sınav Sonucunun Enstitüye Bildirilmesi

8) Mezuniyet Aşaması

Tez/sanatta yeterlik çalışması sınavında başarılı olan ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlayan öğrenci, tezinin ciltlenmiş bir kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde bizzat ya da kargo ile enstitüye teslim etmelidir. Mezuniyet tezinin tesliminden sonra, öğrencinin üniversiteyle ilişiğinin kesilme süreci, COVİD 19 salgınından kaynaklanan nedenlerle uzayabilir. Öğrencinin bu süreci kendisinin takip etmesi gerekmektedir.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [13-Nis-2020 14:41]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [13-Nis-2020 14:48]

Duyuru Görüntüleme : [1.527]