Okul Temelli Mesleki Gelişim Projesi’nin Startı Verildi
 Okul Temelli Mesleki Gelişim Projesi’nin Startı Verildi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başlatılan ‘Okul Temelli Mesleki Gelişim Projesi’nde ilk ders zili çaldı. Toplam 5 sınıfta 640 öğretmenin katılımı ile hayata geçirilen projede yılsonuna kadar 2000 öğretmene ulaşılması hedefleniyor.

Projenin açılış programı Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Bursa İl MEM Şube Müdürü Bülent Altıntaş “Okul Temelli Mesleki Gelişim Projesi” kapsamında sınıfları ziyaret ederek kursiyer öğretmenlerle sohbet etti.

REKTÖR’DEN ÖĞRETMENLERE TEBRİK

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Öğretmen arkadaşlarımız, bu eğitimlere her hangi bir beklentileri olmadan, mesleki sorumluluk çerçevesinde kendilerini geliştirmek için katılıyorlar. Bu konuda dert edinmenin eğitime duyulan saygı ve sorumluluk olduğuna inanıyorum. Okul temelli mesleki gelişim projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere katılan öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

ÖĞRENME YAŞAM BOYU DEVAM EDİYOR

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ise proje kapsamında, sunulan eğitimler aracılığıyla öğretmenlerin ve kurumların önceliklerine uygun olarak mesleki çalışmaların sürdürüleceğini aktardı. Öğretmenlerin gelişimi için hazırlanan bireysel katılıma açık eğitimlerin yanı sıra okulların istekleri doğrultusunda özel olarak oluşturulan programlarla da kurumlara özel eğitimler verilmesinin planlandığını kaydeden Serkan Gür; “Öğrenme yaşam boyu devam eden ve tükenmeyen bir süreçtir. Bu nedenle Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı ile öğretmenlerimiz, ihtiyaç duyduğu eğitimleri kendileri belirleyecek ve kendi okullarında, alanında uzman kişilerden bu eğitimi alma şansına kavuşacaklar” şeklinde konuştu

YENİ EĞİTİM BAŞLIKLARI BELİRLENECEK

Yılsonuna kadar yaklaşık 2 bin öğretmene farklı başlıklarda eğitimler sunulması planlanan projeyle, kısa dönemli seminer ve atölye çalışmalarının yanı sıra yeni mesleki gelişim eğitim içerikleri ile farklı modüllerden oluşan eğitimler tasarlanması planlanıyor. İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmenlere açılacak olan tüm eğitimler, bireylerin özel katılımlarına açık olacak şekilde web sayfası ve web tabanlı veri toplama sistemi aracılığıyla duyuruya çıkarılacak. Öğretmenler hazırlanan web sayfasında yer alan online kayıt sistemi üzerinden istedikleri eğitimlere kayıt yaptırabilecekler. Gelen talepler doğrultusunda eğitimlerin planlanmasının yanında öğretmenlerin istekleri doğrultusunda yeni eğitim başlıkları da belirlenebilecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [1.306]