RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI TANITIMI

Fotoğraf Albümü için tıklayınız

Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı:Doç.Gonca ERİM

RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı’nın amacı; teoride ve pratikte temel sanat bilgisine sahip,  bu bilgiyi sanatsal üretimlerinde kullanabilen, yaratıcı ve sorgulayıcı düşünebilen, estetik duyarlılığa sahip ve yaşadığı çevreye bu duyarlılıkla yaklaşabilen, görsel sanatlar eğitimi ve pedagoji alanında yetkin sanat eğitimcileri yetiştirmektir.

KAYIT VE KABUL KOŞULLARI

Anabilim Dalımız, her yıl gerçekleştirilen özel yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır. Sınava başvuru koşulları, YÖK tarafından hazırlanan ÖSYM kılavuzundan hareketle belirlenmekte ve her yıl güncellenerek Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi sayfası duyuruları arasında yayınları Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınav Kılavuzu’nda yer almaktadır. Özel Yetenek Sınavı, iki aşamadan oluşmaktadır;
Birinci aşama özel yetenek sınavı ön eleme niteliğinde olup, seçme sınavına girmeye hak kazanacak öğrencileri belirlemek amacıyla yapılır. İkinci aşama seçme sınavına girmek için en az elli (50) puan almış olmak gereklidir.

İkinci aşama sınavı seçme niteliğinde olup kendi içinde de iki (2) aşamadan oluşur. Her aşama yüz (100) tam puan üzerinden değerlendirilerek iki ayrı sınav puanı toplamının aritmetik ortalaması alınır. 

Yetenek Sınavı sonucunda puan sıralamasına göre en yüksek puanı alan ilk 50 öğrenci asil olarak kayıt yaptırmaya hak kazanır. Asil öğrenci sayısı kadar yedek öğrenci kontenjanı belirlenecek ve kayıt yaptırmayan asil öğrencilerin yerine yedek öğrenciler sıralama esas alınarak kayıt yaptırabileceklerdir.

ANABİLİM DALI ÖĞRETİM KADROSU ve PROGRAMLARA YÖNELİK BİLGİLER

Anabilim Dalımızda; 1 Doçent, 2 Yardımcı Doçent, 6 Öğretim Görevlisi, 6 Okutman ve 4 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Resim Öğretmenliği Lisans Programında Sanat tarihi, Estetik, Temel Tasarım, Desen Yazı ve Perspektif gibi alan derslerinin yanı sıra öğretmen adaylarına alan bilgilerini çeşitli teori ve uygulama yöntemleriyle şekillendirebilecekleri Özel Öğretim Yöntemleri, Çocuğun Sanatsal Gelişimi Öğretim Materyal ve Teknikleri gibi dersler de bulunmaktadır. Öğretmen adayları, tüm bu derslerin yanı sıra Eğitim Bilimlerine Giriş, Ölçme Değerlendirme, Eğitim Psikolojisi, Türk Eğitim Tarihi, Tük Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Öğretmenlik Uygulaması, Eğitim Bilimleri derslerini de tamamlayarak nitelikli birer eğitimci olarak yetişmektedir. Anabilim Dalımız Programında resim, seramik, heykel, grafik, tekstil, fotoğraf, özgünbaskı derslerine, anasanat ve/veya seçmeli sanat atölye dersleri kapsamında yer verilmektedir ve dersler ilgili atölyelerde gerçekleştirilmektedir.

Anabilim Dalımız, lisans eğitimi boyunca Eğitim Fakültesi’nin diğer anabilim dallarından Yan Dal eğitimine ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine yönelik Çift Ana Dal eğitimi verebilme imkânına da sahiptir.

Anabilim Dalımızda Resim-İş Öğretmenliği Yüksek Lisans Programı mevcuttur. Görsel Sanatlar Eğitimi alanında uzmanlaşmak isteyen bilim insanı yetiştirmek amacıyla, yüksek lisans programında; Bilimsel Araştırma Veri Toplama ve Çözümleme Yöntemleri, Sanat Eğitiminde Tarihi ve Teorileri, Üstün Zekalıların ve Üstün Yeteneklilerin Eğitimi, Resim Öğretiminde Uygulamalı Çalışmalar, Sanatsal Yaratma Süreçleri, Sanatın Toplumsal Tarihi gibi derslere yer verilmektedir.

FİZİKİ DONANIM

Toplam 6 bin 572 metrekare kapalı alana sahip olan binamız, -1 katı dahil olmak üzere 3 katlı bir yapıdır.

Üst katımızda Öğretim Elemanı ofisleri, Anabilim Dalı Başkanlığı odası,  sekreterlik ofisi ve kütüphane bulunmaktadır. Ayrıca yine bu katta 2 adet Grafik Atölyesi ve Heykel Atölyesinin 2. katı (asma kat) yer almaktadır.

Giriş katında D-106, D-103 nolu 2 adet kuramsal derslik bulunmaktadır. D-100 nolu konferans salonumuz ise gerektiğinde derslik olarak kullanılabilmektedir. Yine bu katta 3 adet Temel Tasarım Atölyesi, 4 adet Resim, 2 adet Tekstil, 1’er adet Heykel, Seramik, Fotoğraf ve Özgün baskıresim atölyeleri bulunmaktadır.

Anabilim Dalımız giriş katının sağ bölümünde bulunan sergi salonumuz öğrenci, Öğretim Elemanı ve çeşitli sanatçı sergileri için kullanılmaktadır.

SANATSAL ETKİNLİKLER

Binamızın giriş katında bulunan sergi alanında öğrenci, öğretim elemanı ve çeşitli sanatçılar kişisel ya da grup sergileri açabilmektedir. Binamız kapsamındaki atölyelerde çeşitli sanatçı çalıştayları, konferans salonumuzda söyleşi ve paneller düzenlenmektedir.

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [2.258]