(UYTOB 2017) 1. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Bilgi Şöleni

(UYTOB 2017) “1. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Bilgi Şöleni”ne   Uludağ Üniversitesi Ev Sahipliği Yapacak

AFİŞ Tıklayınız...

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER) ile Yunus Emre Enstitüsünün ortaklaşa düzenledikleri 1. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Bilgi Şöleni (UYTOB 2017) 17-19 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. “Bilgiyi üretime; üretimi ekonomiye dönüştüren 3. Nesil Üniversite” olarak tanımlanan Uludağ Üniversitesi böyle bir bilgi şölenine ev sahipliği yapacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin coğrafi konumu ve siyasi gücünden dolayı Türkçe de önem kazanmıştır. Buna bağlı olarak Türkiye genelinde olduğu gibi yükseköğrenim için Uludağ Üniversitesine gelen misafir öğrencilerin sayısı her geçen yıl artmaktadır. Ayrıca eğitimin yanı sıra ticari, turistik ve kültürel amaçlarla Türkçe öğrenmek isteyen yabancı sayısında belirgin bir artış gözlenmektedir. Bu durum yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi konusundaki araştırmalarımızı hızlandırmamızı ve hazırlıklarımızı tamamlamamızı zorunlu kılmaktadır.

Uludağ Üniversitesi yabancı dil olarak Türkçenin öğretilmesine büyük önem vermektedir. Nitekim üniversitemizde Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER)'nin kurularak kısa sürede verimli çalışmalar yapması ve Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde 2016-2017 Öğretim Yılında  "Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları"nın açılması bunun birer göstergesidir.

Bu sebeplerle planladığımız bilgi şöleni için alanın uzmanlarınca yapılacak araştırmalar, incelemeler, şölen süresince yapılacak tartışmalar, üretilecek fikirler ve hakem sürecinden sonra yayımlanacak olan sunulacak bildiriler, ülkemizde yeni bir bilimsel disiplin haline gelen Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimine katkı sağlayacaktır. Bu yeni alanın araştırmacılarının buluşup tanışmasını, deneyimlerini paylaşmasını sağlayacak olan bu şölen, aynı zamanda bu alandaki lisansüstü eğitim programlarına ufuk açacaktır.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdaki Bilgi Şöleni web sitesinden öğrenilebilir:

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [08-Ara-2016]