Eğitim Fakültesi’nde Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü’nü Anma Etkinliği Yapıldı

Her yıl Nisan ayının son Çarşambası (27 Nisan 2016) tüm dünyada “Uluslararası Gürültüden Farkındalık Günü” olarak anılmaktadır. Bu günün amacı insanların çalıştıkları, yaşadıkları ve eğlendikleri yerlerde maruz kaldıkları rahatsız edici gürültülere karşı uyarmak ve buna karşı bir şeyler yapmalarını teşvik etmektir. Bu yıl 21. Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü kapsamında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok giriş katı özellikle okulda gürültü kirliliğine dikkat çeken afişlerle donatılarak açılan stantlarda broşür ve çıkartmalar öğretmen adaylarına dağıtıldı.

Stantlarda “TÜBİTAK 114K738 nolu Okulda Gürültü Kirliliği: Nedenleri Etkileri ve Kontrol Edilmesi” adlı projenin yaygınlaştırılması için görev alan öğrenciler hazır bulundu. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Mızrap Bulunuz, yardımcı araştırmacı Yrd.Doç.Dr.Nermin Bulunuz ve Arş.Gör. Ömer Faruk Tavşanlı tarafından organize edilen etkinlikte, okulda gürültü kirliliğinin boyutları ve kontrol altına alınabilmesi için okullarda yapılması gereken akustik iyileştirmeler ve öğrencilere verilen eğitim çalışmaları paylaşıldı. Projeye katılan öğretmen adayları okullarda gürültünün düşürülmesine yönelik yapmış oldukları eğitim faaliyetlerindeki deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaştı. Bir ilkokul öğrencisinin de stanta uğrayan öğretmen adaylarına Gürültü Farkındalık Gününü hatırlatarak broşür dağıtması etkinliğe ilgi ve neşe kattı.

Öğretmen adaylarından bir kaçının stanttan aldıkları broşürleri aynı gün öğleden sonra öğretmenlik stajı yaptıkları okullara götürmeleri ve öğrencilere dağıtmaları etkinliğin Eğitim Fakültesi’nden okullara yayılmasına bir örnek teşkil etmiştir.

Uluslararası Gürültü Farkındalık Gününü okullarda yoğun şekilde ortaya çıkan gürültünün kirliliğine dikkati çekmek için bir fırsat olarak kullanılabilir. Bu günde çeşitli seminer, sempozyum, konferans, ve etkinlikler düzenlenerek okul idareci, öğretmen ve öğrencilerin gürültü kirliliğine karşı farkındalık ve duyarlılığı artırılabilir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [05-Haz-2016]