Uludağ Üniversitesi Yurt Dışı Üniversitelerle İlişkilerini Geliştiriyor ıı

Uludağ Üniversitesi Öğretim Elemanı ve Öğrencileri Friedrich Schiller Üniversitesi’ne (Jena/Almanya) Eğitim Ziyareti Gerçekleştirdi

Üniversitemiz ile Almanyanın Friedrich Schiller Üniversitesi arasında 2012 yılından bu yana öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini kapsayan “Erasmus+” değişim programını geliştirmek üzere Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalından Doç. Dr. Yunus ALYAZ ve yedi öğrenci 16-23 Nisan 2016 tarihleri arasında Jena Üniversitesi’ne eğitim ziyareti gerçekleştirmiştir.

Doç. Dr. Yunus ALYAZ dijital oyunlarla yabancı dil öğrenimi/öğretimi ve eğitsel dijital oyun geliştirme konusunda sekiz saat ders vermiştir. Öğrencilerimiz toplam 16 saat ders etkinliğine katılmış, ayrıca bu derslerin 4 saatlik bölümünde Bursa’yı, Uludağ Üniversitesi’ni, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalını ve Türkiye’de Almancanın durumuna ilişkin sunum yapmışlardır.

Friedrich Schiller Üniversitesi Almanca Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hermann Funk’la yapılan toplantıda gelecekte öğretim elemanı ve öğrenci değişim programının geliştirilerek Erasmus+ programı kapsamında yararlanıcı öğretim elemanı sayısının artırılması, her iki üniversitenin öğretim elemanlarının katılımıyla yabancı dil öğretimi alanında ortak bilimsel projeler yapılması kararlaştırılmıştır. Özellikle dijital oyunlar gibi yeni teknolojilerin yabancı dil öğrenimi/öğretimi sürecine entegre edilmesi konusunda ulusal ve çok uluslu katılımlı ortak projeler başlatılmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır.

Bu karşılıklı ziyaretlerin devam ettirilerek kurumsallaştırılması, katılımcı yabancı dil öğretiminin yanı sıra farklı bölümlerin de işbirliği yapmaları için çalışmalar yapılması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda Friedrich Schiller Üniversitesi Erasmus ofisiyle ziyaret esnasında yapılan görüşmeler sonucunda her iki üniversitenin İktisat Fakültelerinin çeşitli bölümlerinin de Erasmus+ programı kapsamında işbirliği yapmaları konusu ele alınmış, Uludağ Üniversitesi Ekonometri Bölümü ile Friedrich Schiller Üniversitesi’nin ilgili bölümü arasında Erasmus+ öğrenci ve öğretim elemanı değişim programı için işbirliği çalışmaları başlatılmıştır.

Ziyaret süresince gerçekleştirilen ders etkinlikler filme alınmıştır:

Tıklayınız >>

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular