Uludağ Üniversitesi Yurt Dışı Üniversitelerle İlişkilerini Geliştiriyor

Avusturya Innsbruck Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi Arasında Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Anlaşmaları Geliştirildi

Üniversitemiz ile Avusturya Innsbruck Üniversitesi arasında uzun süredir başarılı bir şekilde yürütülen “Secondos” değişim programını ve Esasmus+ değişim programını geliştirmek üzere Uludağ Üniversitesi Heyeti 04-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Innsbruck Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirmiştir. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer DEMİREL, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat YURTSEVER, Uludağ Üniversitesi Secondos Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet UYSAL oluşan Uludağ Üniversitesi Heyeti tarafından gerçekleştirilen ziyarette önemli gelişmeler sağlandı.

Ziyarete Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalından 12 öğrenci de katılarak Innsbruck Üniversitesi’nde derslere girdi.

Innsbruck Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Märk Tilmann başkanlığında Prof. Dr. Wolfgang Palaver (Fakultät für Theologie), Prof. Dr. Zekirija Sejdini (Institut für Fachdidaktik), Prof. Dr. Michaela Ralser (Fakultät für Bildungswissenschaften), Dr. Barbara Tasser (Internationale Dienste), Dr. Heike Ortner (Institut für Germanistik und Partnerschaftsbeauftragte Secondos Programm), Mag. Bianca Gegenburger (Vizerektorat Lehre und Studierende), Dr. Katrin Mayr (Internationales Spracheninstitut), Dr. Mathias Schennach (Büro für Internationale Beziehungen) oluşan geniş heyet ile Üniversitemiz Heyeti arasında 5 Nisan 2016 tarihinde kapsamlı bir toplantı yapılmıştır. İki Üniversite arasında uzun süredir sürdürülen işbirliğinin daha da geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Yapılan toplantıda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer DEMİREL başkanlığındaki Üniversitemiz heyetinin istekleri doğrultusunda Innsbruck Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Märk Tilmann başkanlığındaki heyet tarafından Secondos Programı kapsamında Uludağ Üniversitesi’nden Innsbruck Üniversitesine gidecek 2 lisans öğrencimize yıllık ve bir doktora öğrencimize de 2 aylık araştırma bursu verilmesi kabul edildi.

Üniversitemizle yürütülen “Secondos” sözleşmesinin başarılı bir şekilde yürütüldüğü ortak görüşüne varıldı ve Secondos sözleşmesinin yenilenmesi kararlaştırıldı. Tekrar yenilenecek olan sözleşmeye verilecek bursların da şartları eklenmesi kararlaştırıldı.

Innsbruck Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, 6 Nisan Çarşamba günü Üniversitemiz heyetine ve öğrencilerimize Innsbruck Üniversitesini tanıtan bir sunum yapıp,  önceki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Margret Friedrich (Initiatorin des Secondos Programms), Prof. Dr. Johann Holzner (ehemaliger Partnerschaftsbeauftragte Secondos),Prof. Dr. Heike Ortner (Partnerschaftsbeauftragte Secondos), Mag. Bianca Gegenburger (Vizerektorat Lehre und Studierende), Reg.-Rat Reinhard Aichner (ehemaliger administrativer Koordinator Secondos) ve Ofis çalışanlarının katılımı ile hoş geldiniz toplantısı düzenledi.

Innsbruck Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bernhard Fügenschuh çalışma ekibi ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer DEMİREL, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat YURTSEVER  ve Secondos Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hikmet UYSAL oluşan Üniversitemiz heyeti arasında 7 Nisan Perşembe günü akademik düzeyde işbirliğini geliştirmek ve  Erasmus+  anlaşmalarının bölümler arasında arttırılması sağlamak üzere bir toplantı daha yapıldı.

Görüşmelerde Innsbruck Üniversitesi Katolik İlahiyat Fakültesi ve İslâmî İlimler Bölümü ile Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi arasında Secondos değişim programının yanısıra Erasmus+ anlaşmasının da yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca Innsbruck Üniversitesi Politika Bölümü ile Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü arasında da Erasmus+ anlaşmasının yapılması konusunda mutabakat sağlandı.

Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalından ziyaret kapsamında Innsbruck Üniversitesine giden 12 öğrenci Innsbruck Üniversitesi’nde derslere katıldılar ve Avusturya Eğitim Sistemi konusunda bilgi edindiler.

Innsbruck Üniversitesi, Üniversitemiz heyeti ve öğrencilerimiz için çalışma ziyaretinin son günü İtalya  Südtirol-Bolzano şehrine farklı kültürleri ve yaşamları görmek amacıyla ziyaret düzenledi.

08. 04. 2016 Cuma günü programda Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Muammer Demirel’in Innsbrucklu Türk iş adamlarına yapmış olduğu “TARİH BOYUNCA TÜRKİYE – ERMENİSTAN İLİŞKİLERİ VE ERMENİ SORUNU” konulu sunum yer aldı. Türk İş Adamları Platformu Başkanı Emin Gündüz ve üyeler, Hasan Duran, Cemal Beyaz, Mehmet Gençtürk, Uğur Erkaya, Avukat Vedat Gökdemir,  Innsbruck İslam Federasyonu Başkanı Dr. Hüseyin Evren, Tirol Türk Federasyonu Başkanı Servet Başer akşam yemeğinde Türkiye – Avusturya ilişkileri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Türk iş adamlarından ve Avusturya’da politika yapan Ayhan Kadıoğlu’nun toplantıya katılmıştır.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [24-Nis-2016]