Lisans ve yüksek lisans öğrencileri için IAESTE vasıtasıyla yurtdışı staj imkanı

Üniversitemizin Mühendislik, Mimarlık ve Fen-Edebiyat Fakülteleri kapsamında bulunan lisans ve lisansüstü öğrenimlerine devam eden öğrencilerimize, IAESTE Uluslararası Stajyer Değişim Programı kapsamında yurtdışında staj yapma imkânı verilmektedir. Başvuru yapacak öğrenciler için önemli bilgiler aşağıda verilmiştir.
1. Başvuru yapacak öğrencilerin akademik ortalamasının 4.00 tam not üzerinden en az 2.00 olması ve en az 2. sınıf öğrencisi olmaları gerekmektedir.
2. Üniversitemizin Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılan Bursa Uludağ Üniversitesi Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı, Bursa Uludağ Üniversitesi Dil Sınavı (BUÜDS), YÖKDİL, YDS, E-YDS ve ÖSYM’nin tanıdığı diğer sınavlardan 100 tam not üzerinden 70 veya üstü not alınması gerekmektedir. Ayrıca bu koşulu sağlayan öğrencilerin konuşma bilgisi yeterliliği de sorgulanacaktır. Yabancı dilde 70 puan barajını geçemeyen öğrenciler Aday Öğrenci Listesinde gösterilmeyecektir.
3. İngilizce sınavı zorunlu olup buna ek olarak başka yabancı dillerde de sınav sonuçları ibraz edilebilir. İngilizce dışında bir veya birkaç yabancı dili iyi derecede bilen öğrencilerin bunu belgeleyen dokümanları, aday öğrenci listesine eklenecektir.
4. Öğrencilerin yabancı dil sınavına son 2 yıl içinde girmiş olmaları gerekmektedir. Son 2 yıl ifadesinden, 2023 yılı başvuruları için 2021 Eylül ayından itibaren alınmış olan sonuçların kabul edileceği anlaşılacaktır.
5. Yabancı dil sınavında başarılı olan öğrencilerin Ağırlıklı Genel Ortalaması aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır:
% 50 - Yabancı Dil Sınav Notu (100 tam not üzerinden en az 70 olmalı)
% 50 - Akademik Ortalama (4.00 tam not üzerinden en az 2.00 olmalı)
6. Adayların öğrenci belgesini, yabancı dil sınav sonucunu ve transkriptlerini tozalp@uludag.edu.tr adresine 15 Aralık 2022 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir. IAESTE Türkiye Temsilciliği’ne yapılacak bireysel başvurular kabul edilmeyecektir.
7. Başvurular sonucu hazırlanacak öğrenci aday listesi IAESTE Türkiye Temsilciliği’ne (İTÜ) gönderilecektir. Üniversitemiz için kontenjanlar kendileri tarafından belirlenecektir. Adaylar, başvuru tipleri ve diğer detaylar için IAESTE Türkiye Temsilciliği’nin internet sayfasından bilgi alabilirler (http://www.iaeste.itu.edu.tr).

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [01-Ara-2022 06:48]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [01-Ara-2022 06:48]

Duyuru Görüntüleme : [926]