Ekders Otomasyonu 2017 Yılı Farkları ve Eylül 2017 Dönemi
2017 yılı içerisinde herhangi bir ayda ekders çizelgesini hazırlayamayan, "Hazırlanıyor", "Ders Veren Onayında" veya "Mutemet Kontrolünde" bırakanlar veya ilgili ayda ekders çizelgesi hazırlanmış ancak bir veya birden fazla haftasında herhangi bir sebeple hiç dersi girilmemiş (Hatalı izin girişi, sınav çakışmaları vb.) olanlar için 2017 Fark Dönemi açılmıştır.

Fark çizelgesi hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler:

1- Fark çizelgesi hazırlarken normal dönemde çizelge hazırlarken yaptığımız işlemleri tekrarlayacağız.

2- İlgili aya ait hiç çizelgesi olmayanlar, önceki veya sonraki dönemlerden kopyalama yapabilir veya sıfırdan yeni çizelge hazırlayabilirler.

3- İlgili ayda "Hazırlanıyor", "Ders Veren Onayında" veya "Mutemet Kontrolünde" durumlarında çizelgesi olanlar bu çizelgelerini silmeden, ders ekleme veya silme işlemlerini yapıp, izinlerini kontrol edip onay işlemine geçebilirler.

4- İlgili ayda "Tamamlandı" durumunda bir çizelgesi olup o aya ait ek dersini almış ancak, herhangi bir sebeple ilgili aya ait bir haftada hiç dersi olmayanlar, ilgili ayın diğer haftalarından veya sistemdeki diğer bordro dönemlerinde uygun olan haftaları kopyalayabilir veya ilgili hafta için yeni çizelge hazırlayabilirler. Dikkat edilmesi gereken husus, "Tamamlandı" durumundaki çizelgede var olan haftalarla ilgili hiçbir şekilde işlem yapılamaz.

5- Yukarıdaki durumlar harici farklar için ilgili birime dilekçe vermeniz gerekmektedir.

Eylül 2017 (İlk Hafta) Bordro Dönemi Hakkında:

Bilindiği üzere Ukey sistemi üzerinde çalışan Ek Ders Otomasyonumuz, Öğrenci İşleri Otomasyonu ile entegredir ve anlık olarak veri alış verişi yapmaktadır.

Ek Ders Otomasyonunda yeni dönemi açabilmemiz için Öğrenci İşleri Otomasyonunda ders kaydı, ders ekleme çıkarma, ders açma kapama ve danışmanlık atama gibi işlemlerin tamamlanması ve bu otomasyonun veri giriş ve değiştirmelere kapatılması gerekmektedir ancak, bu işlemler henüz tamamlanmadığı için Rektörlüğümüz talimatı ile 2017 Eylül Bordro Dönemi Ekim ayı ile birleştirilerek Kasım ayında aktifleştirilecektir.

Enstitüler ve Tıp Fakültesinde Eğitim-Öğretim kesintisiz devam etmesi ve Öğrenci Otomasyonundan bilgi almamaları sebebiyle  Eylül Ayı İlk haftası için "Eylül 2017 (İlk Hafta" Bordro dönemi tanımlanmıştır.

BU DÖNEMDE YALNIZCA ENSTİTÜLERDE DANIŞMANLIĞI OLANLAR VE TIP FAKÜLTESİ İÇİN İŞLEM YAPILACAKTIR. Diğer birimler akademik takvimleri 11 Eylül ve 18 Eylülde başladığı için herhangi bir işlem yapmayacaklardır.

31. Madde ile öğretim elemanı görevlendiren birimler Eylül  Ayı tahakkukunu otomasyon dışında el ile yapacaklardır. (Eski sistemde)

Tüm çalışanlara ve öğretim elemanlarımıza kolaylıklar dileriz.

Eylül ilk hafta için süreler:

06/10/2017 Cuma Günü mesai bitimine kadar çizelge hazırlama son.

10/10/2017 Salı Günü mesai bitimine kadar çizelgelerin tahakkuk birimlerine gönderilmesi son.

13/10/2017 Cuma Günü Eylül ilk haftanın ödemesi.

2017 Yılı Farklar İçin Süreler:

20/10/2017 Cuma Günü mesai bitimine kadar çizelge hazırlama son.

27/10/2017 Cuma Günü mesai bitimine kadar çizelgelerin tahakkuk birimlerine gönderilmesi son.

Merkezi Ek Ders Ekibi

Soyal-Payaşım