Üniversite Akademik Performans İzleme Sistemi

Değerli akademisyen arkadaşım,

Bildiğiniz üzere ortaya koyduğumuz 3. Nesil Üniversite vizyonuyla sadece akademik eğitim veren bir yükseköğretim kurumu değil ötesine geçme hedefine hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz.

Uluslararası açılımlar, teknolojik ve fiziki yatırımlar ile birlikte daha çok bilimsel projeleri hayata geçirebilen farklı bir Uludağ Üniversitesi kimliğini birlikte şekillendiriyoruz.

Nitelikli üniversiteler ancak nitelikli akademisyenler ile başarının teşvik ve taltif edildiği bir iklimle mümkündür.

Bu anlamda, öğretim üyelerimizin çalışmalarına ve gelişimine destek verirken, başarının teşvik edilmesi ve objektif kriterler ışığında mesleki yükselmenin önünün açılmasını çok önemli olarak görüyoruz.

Aşağıdaki Web adresinde sizlere ilettiğimiz Akademik Değerlendirme Performans Formu da eğitim, araştırma ve yayın alanlarındaki çalışmalarınızın takibi ile birlikte, gerek bireysel gerek bölümler gerekse de fakülteler bazında ilerleme süreçlerimizi somut verilerle takip edebilmemize imkân sağlayacaktır.

Değerlendirme formları sayesinde, YÖK tarafından Türkiye’deki 15 araştırma üniversitesinden biri olarak gösterilen Uludağ Üniversitesi’ni gelecek hedeflerine taşıyacak çalışma arkadaşlarımızı ve fakültelerimizi ödüllendirmeyi de hedefliyoruz.

Online Akademik Performans Değerlendirme Otomasyonu verilerince yapılacak olan puanlamalar neticesinde; bölümünde 1. olan akademisyenlerimize ulusal veya uluslararası kongre katılım desteği sağlamayı, fakülte içerisinde en yüksek puanı alan bölümlerimize 100000 TL alt yapı projesi ve en başarılı fakültemize 300000 TL alt yapı projesi desteği vermeyi taahhüt ettiğimizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Formu elektronik olarak 15.10.2017 tarihine kadar doldurmanızı bekler, Bu vesileyle de yeni akademik yılın üniversitemiz ve sizler için hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar diliyorum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Yusuf ULCAY