BAP UYGULAMA ESASLARI KILAVUZU GÜNCELLENDİ.

Değerli Akademisyenlerimiz,

BAP Komisyonu tarafından üzerinde çalışılan BAP Uygulama Esasları Kılavuzu’nun 2022 yılı güncellemesi tamamlanmıştır. Bu çalışma öncesinde Komisyonumuza görüşlerini ileten tüm öğretim elemanlarımıza teşekkür ederiz. Akademisyenlerimizden iletilen görüşler, Üniversite Üst Yönetimimizin önerileri ve Komisyonumuzun değerlendirmeleri ile güncellemiş olduğumuz BAP Uygulama Esasları Kılavuzu’nu ekte bulabilirsiniz.

Güncellenen Kılavuz’da genel olarak proje bütçelerinde, projelerde görev alma kotalarında ve doktora sonrası araştırmacı istihdam etme koşullarında düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca proje kapsamında Açık Erişim (Open Access) olarak basılacak tam metin makaleler için belli koşullar çerçevesinde destek imkanı tanınmıştır. İlgili düzenlemeler bugünden itibaren yeni başvurusu yapılacak projeleri kapsamaktadır.

Güncelleme esnasında göstermiş olduğunuz anlayış ve sabır için teşekkür eder, 2022 BAP Uygulama Esasları Kılavuzu’nun Üniversitemize hayırlı olmasını dilerim.

Saygı ve selamlarımla,

Prof. Dr. Mehmet Cansev