DAPSİS Kullanıma Açıldı

Değerli Akademisyenlerimiz,

Üniversitemiz haricindeki ulusal/uluslararası kurum ya da kuruluşlar tarafından desteklenen ve Üniversitemiz mensubu akademik personelin görev aldığı dış kaynaklı araştırma projelerinin süreçlerinin takip edildiği ve yönetildiği otomasyon yazılımı olan DAPSİS bugün itibari ile faaliyete başlamıştır.

DAPSİS otomasyonuna https://dapsis.uludag.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Geçmiş dönemde Üniversite mensuplarımızca yürütülen dış kaynaklı projelerin bir kısmı DAPSİS’e aktarılmış olup, daha önceki yıllara ait yürütücü veya araştırmacı vasfı ile görev aldığınız projelerin kaydını yapabilirsiniz. DAPSİS’e giriş yapmak için DAPSİS ana sayfasının sağ üst köşesinde bulunan “Araştırmacı Girişi” butonunu tıklayıp, açılan sayfada kurum e-posta kullanıcı adınız ve şifrenizi girmeniz yeterlidir.

Geçmiş projelerinizin kaydını eklemek için DAPSİS’te kişisel sayfanıza girdikten sonra soldaki menüden “Proje İşlemleri” linkini tıklayınız. Görev almış olduğunuz geçmiş tarihli projenizin kaydı birimimiz tarafından oluşturulmuş ise, bu kayıt açılan sayfanın alt kısmında karşınıza çıkacaktır. Daha önce birimimiz tarafından geçmiş projenizin kaydı oluşturulmadıysa, sayfanın sağ üst köşesindeki “Yeni Proje Kaydı” butonunu tıklamak suretiyle projenizin kaydını oluşturabilirsiniz. Bu buton tıklandığında “Yöksisten Proje Ekle”, “Avesisten Proje Ekle” ve “Manuel Proje Ekle” seçenekleri karşınıza çıkacaktır. Bu seçeneklerden size uygun olanını tıklamak suretiyle projenizin kaydını başlatabilirsiniz. Kayıt oluşturulurken sistem sizi adım adım yönlendirecektir.

Ayrıca, Üniversitemiz mensuplarının herhangi bir görev tanımı ile katılım gösterdiği dış kaynaklı proje başvuruları artık DAPSİS yazılımında kayıt altına alınacaktır. Bu nedenle, yeni başvuru yaptığınız dış kaynaklı projelerin de DAPSİS’te kayıt altına alınması önemle rica olunur. Bu amaçla daha önce kullanılan ve üniversitemiz ana sayfasında yer alan “Proje Girişi” linki bu tarihten itibaren DAPSİS otomasyonuna yönlendirilmiştir.

Görev alacağınız yeni proje başvurunuzun DAPSİS’te kaydını oluşturmak için yukarıdaki tarif edilen adımları kullanıp “Manuel Proje Ekle” seçeneğini tercih etmeniz gerekmektedir. Karşınıza gelen bilgilendirme sayfasının sağ alt kısmında yer alan “Kaydı Başlat” butonunu tıklamak suretiyle yeni başvurunuzun kaydını oluşturabilirsiniz. Kayıt oluşturulurken “Proje Bilgileri” sayfasında “Projenin Durumu” kısmını “Başvuru Yapılacak” olarak işaretleyiniz. Sonraki basamaklarda sistem sizi adım adım yönlendirecektir. Başvurunuzun kaydını tamamladığınızda, başvurunuz BAP Birimi’ne aktarılacak ve aynı zamanda DAPSİS kişisel Ana Sayfanızın sağ tarafında bulunan “Kayıt Onayı Bekleyen Dış Kaynaklı Projelerim” kısmında görüntülenebilecektir. Başvurunuzun BAP Birimi tarafından onaylanmasını takiben, sistem tarafından oluşturulan bir e-posta mesajı ile kayıt onayı bilgisi iletilecektir. Bilgi e-postası size ulaştığında, projeniz DAPSİS’teki kişisel Ana Sayfanızın sağ tarafında bulunan “Başvuru Aşamasındaki Dış Kaynaklı Projelerim” kısmında görüntülenebilecektir. Burada bulunan “Tümünü Gör” linkini tıkladığınızda açılan sayfada projenizin kaydını görebilirsiniz. Proje kaydınızın sağ tarafında bulunan Detay butonunun yanındaki açılır menüden “Proje Kayıt Formunu” görüntüleyebilir, bilgisayarınıza indirebilir ve çıktısını alabilirsiniz.

Kurum üst yöneticilerinin imzası ile başvuru yapılan kurum dışı destek talepleri için proje kaydınızın sisteme işlenmiş ve BAP Birimi tarafından kaydınızın onaylanmış olması gerekmektedir. Bu nedenle, dış kaynaklı proje desteği için hazırlanan başvuru dosyalarının sistem üzerinden üretilecek “Proje Kayıt Formu” ile birlikte üst yöneticilerin imzasına sunulması zorunludur.

Soru ve önerileriniz için bilimar3@uludag.edu.tr e-posta adresinden veya 40457 numaralı telefondan birimimize ulaşabilirsiniz.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Prof. Dr. Mehmet Cansev

BAP Koordinatörü

Soyal-Payaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [17-Haz-2021]

Duyuru Görüntüleme : 7.260 - 0