BAP Süreçlerinde Yapılan Düzenlemeler

Değerli Akademisyenlerimiz,

 

Bilindiği gibi, ülkemizde yükseköğretimin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu kurularak üniversitelerin dış denetime açılması ve yükseköğretimde ihtisaslaşma çalışmaları çerçevesinde araştırma üniversitelerinin belirlenmesi gibi uygulamalar hayata geçirilmektedir. Bu kapsamda; ülkemizin önde gelen yükseköğretim kurumları arasında bulunan Üniversitemizin bulunduğu seviyenin üzerine çıkabilmesi için, kaynaklarımızın verimli ve etkin bir şekilde harekete geçirilmesi ve tüm süreçlerimizde sürdürülebilir bir kalite düzeyinin sağlanabilmesi son derece önemlidir.

Üniversitemizdeki stratejik yönetim, Ar-Ge yönetimi, akademik değerlendirme ve kalite iyileştirme çalışmaları kapsamında; araştırmacılarımıza sağlanan hizmetlerin hızlı, sağlıklı ve etkin bir şekilde yürütülmesi, araştırma çıktılarının kayıt altına alınarak üretkenliklerin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi, araştırmacıların faaliyetlerine yönelik detaylı bir envanter altyapısı oluşturulması ve tüm süreçlerin kurumun amaç ve hedefleri ile uyumlu olacak şekilde yapılandırılması amacıyla çeşitli faaliyetler yürütülmektedir.

2016 yılında yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik ve en sonuncusu 16 Temmuz 2020 tarihinde olmak üzere yürürlüğe giren bazı mevzuat düzenlemeleri kapsamında, BAP Koordinasyon Birimleri için önemli yenilikler ve ek görevler getirilmiştir. Bu düzenlemeler çerçevesinde, Üniversitemiz BAP Koordinasyon Birimi’nin işleyişinin yeniden yapılandırılması ve mevzuat ile uyumlu hale getirilmesi için tüm süreçlerin gözden geçirilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır. Bu doğrultuda, öncelikle BAP Koordinasyon Birimi Uygulama Yönergesi kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır. BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen projelerin başvuru, değerlendirme, yürütme, sonuçlandırma ve proje çıktılarının izlenmesine yönelik tüm süreçlerin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Yönerge’nin Uygulama Esasları üzerinde uzun zamandır yapılan çalışmalar da son aşamasına gelmiş bulunmaktadır.

Bu çerçevede, 7 Eylül 2020 tarihli BAP Komisyonu toplantısında BAP Koordinasyon Birimi’nin Çalışma Yönergesi ve Uygulama Esaslarına yönelik düzenlemeler tamamlanana kadar tüm proje ve destek türlerinde yeni başvuru alımının durdurulmasına karar verilmiştir. Hali hazırda BAP Koordinasyon Birimi’ne gönderilmiş olan proje başvurularının ve yürütülmekte olan tüm projelerin süreçlerinde herhangi bir aksama veya değişiklik olmayacaktır.

Bahsedilen düzenlemelerin 15 Ekim 2020 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir. Sizlere daha iyi hizmet vermek adına başlattığımız çalışmalar nedeniyle ihtiyaç duyulan bu süre için sabrınızı rica ediyoruz.

 

Prof. Dr. Mehmet Cansev

BAP Koordinatörü

Soyal-Payaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [09-Eyl-2020]

Duyuru Görüntüleme : 5.487 - 0