Kurucu Dekanın Mesajı

Değerli halkımız,

Bursa Uludağ Üniversitesinin 24 yıllık hayalinin hayata geçirilmesi için bu onurlu görevi üstlenmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirterek bu görevi veren üst yönetimlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Güney Marmara Bölgesinin alandaki gereksinimlerinin karşılanmasında öncülük edecek olan fakültemizin; genç, güçlü, yetkin ve dinamik bir akademik ve idari kadroyla önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren halkımızın ve öğrencilerimizin huzuruna çıkması için üst yönetimimizle birlikte elimizden geleni yapacağımıza gönülden söz veriyoruz.

Vizyon ve misyonumuza paralel olarak akademinin üç eşit bileşeni olan EĞİTİM, ARAŞTIRMA ve HİZMET alanlarına ayırım gözetmeden önem veren bir yapı oluşturmaya çalışacağız.

Eğitimimizi öğrenci odaklı olarak kurgulamaya çalışacağız. Eğitim kurul ve komisyonlarında öğrenci temsilcilerine aktif olarak yer vererek sürekli gelişim süreçlerini birlikte üstleneceğiz. Klasik teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra programlarımızı küçük grup eğitimleri, probleme dayalı eğitim oturumları ve entegre dersler gibi öğrencilerin eğitimlerinde daha aktif olarak rol aldığı oturumlar ile zenginleştireceğiz.

Eğitim-öğretim programlarımızı 1. sınıftan itibaren mezuniyete kadar yatay, dikey ve derinlemesine entegre olan; bilgiye, sorunlara ve çözüme bütüncül yaklaşmayı kolaylaştıran bir biçimde kurgulamaya çalışacağız.

Bilginin yanında hekimin insani değerlerini de ön plana çıkaran ve hekimliği sanata dönüştürmede bizlere yardımcı olan insan bilimlerini de programlarımıza entegre etmeye çalışacağız.

Fakültemizin üniversitemize, ilimize, bölgemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisiyle hepinize saygılarımı sunuyorum.

 

 

                                                                                                                                                                                   Prof. Dr. Halil SAĞLAM
                                                                                                                                                                                           Kurucu Dekan

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [04-Kas-2019 06:42]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [08-Şub-2023 06:17]

İçerik Görüntüleme : [5.246]