“Karst Jeomorfolojisi” Dersi Teknik Gezisi Gerçekleştirildi.

30 Kasım 2019 tarihinde Prof. Dr. Hasan Özdemir başkanlığında ve Arş. Görevlileri İbrahim Eşim ve Soner Duman eşliğinde, Coğrafya 3. Sınıf öğrencilerine “Karst Jeomorfolojisi” seçmeli dersi kapsamında Orhaneli Çayı havzasında ve Nilüfer Çayı havzası içerisinde bulunan Mermer ve Kireçtaşları üzerindeki karst oluşumları ile ilgili olarak teknik gezi düzenlenmiştir. Bu teknik gezi kapsamında öğrenciler yüzey karstı ile ilgili olarak karst-tektonik ilişkisi, karst-litoloji ilişkisi, flüyo-karstik şekiller, lapya türleri, dolinler ve dolin morfometrisi gibi konularda saha gözlemleri yapmıştır. Bu teknik gezinin gerçekleşmesindeki katkısından dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [02-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : [2.082]