Mezunlarımızın İş Bulma Oranı : %71
 Mezunlarımızın İş Bulma Oranı : %71

BUÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, 2015-2018 yılları arasında mezun ettiği lisans öğrencilerinin iş bulma durumlarını, çalıştıkları yerleri, görevlerini, güçlü ve zayıf yönlerini içeren önemli bir araştırmaya imza attı. Prof. Dr. Güray Salihoğlu, Prof. Dr. Fatma Esen ve Prof. Dr. Feza Karaer’in danışmanlığında yürütülen araştırma, Çevre Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Hatice Nur Soylu, Merve Deniz, Davut Güleç, İlker Erünsal ve Mert Öncel tarafından mezunlarla yapılan birebir görüşmelerle gerçekleştirildi.

Araştırma sonuçlarına göre 2015-2018 yılları arasındaki mezunların %71’inin çalışmakta olduğu, çalışanların %71’inin mesleğiyle ilgili çalıştığı, çalışanların %82’sinin mesleğini severek yaptığı belirlendi. BUÜ Çevre Mühendisliği Bölümü mezunlarının %84’ünün özel sektörde, %10’unun kamuda çalıştığı ve %6’sının kendi işini kurduğu görüldü. Araştırmacılar kendi işini kurma oranının mezuniyet yılı geriledikçe artış göstereceğini beklediklerini belirttiler. Mezunların %88’inin 1 yıldan az bir süre içinde işe başlamış oldukları belirlendi. 

Araştırmada mezunların alt çalışma alanları, idari görevlerinin olup olmadığı, lisansüstü eğitim yapıp yapmadıkları, profesyonel hayatlarında başvurdukları analiz yöntemleri ve kullandıkları programlar, ürün-süreç-cihaz tasarımı yapıp yapmadıkları, aldıkları mesleki kurslar, güçlü ve zayıf yönleri ve öğrencilere tavsiyeleri gibi pek çok alt başlık ele alındı. Çevre Mühendisi istihdam eden işverenlerle yapılan görüşmeler sonucunda da işverenlerin gözünden güçlü ve zayıf yönler belirlendi. Elde edilen sonuçlar BUÜ Çevre Mühendisliği Bölümü lisans eğitim programının geliştirilmesinde göz önünde bulundurulacak.

Araştırmanın danışmanlığını yürüten öğretim üyeleri, çalışmanın her yıl diğer mezunları da kapsayacak şekilde güncellenerek sürdürüleceğini belirttiler. 

BUÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Mezunlar ve İşverenler Araştırması Raporu

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Şub-2021]

Haber Görüntüleme : [2.937]