BUÜ Çevre Mühendisligi Bölümü, 2015-2018 yillari arasinda mezun ettigi lisans ögrencilerinin is bulma durumlarini, çalistiklari yerleri, görevlerini, güçlü ve zayif yönlerini içeren önemli bir arastirmaya imza atti. Prof. Dr. Güray Salihoglu, Prof. Dr. Fatma Esen ve Prof. Dr. Feza Karaer’in danismanliginda yürütülen arastirma, Çevre Mühendisligi Bölümü 4. Sinif ögrencileri Hatice Nur Soylu, Merve Deniz, Davut Güleç, Ilker Erünsal ve Mert Öncel tarafindan mezunlarla yapilan birebir görüsmelerle gerçeklestirildi.
Arastirma sonuçlarina göre 2015-2018 yillari arasindaki mezunlarin %71’inin çalismakta oldugu, çalisanlarin %71’inin meslegiyle ilgili çalistigi, çalisanlarin %82’sinin meslegini severek yaptigi belirlendi. BUÜ Çevre Mühendisligi Bölümü mezunlarinin %84’ünün özel sektörde, %10’unun kamuda çalistigi ve %6’sinin kendi isini kurdugu görüldü. Arastirmacilar kendi isini kurma oraninin mezuniyet yili geriledikçe artis gösterecegini beklediklerini belirttiler. Mezunlarin %88’inin 1 yildan az bir süre içinde ise baslamis olduklari belirlendi.
Arastirmada mezunlarin alt çalisma alanlari, idari görevlerinin olup olmadigi, lisansüstü egitim yapip yapmadiklari, profesyonel hayatlarinda basvurduklari analiz yöntemleri ve kullandiklari programlar, ürün-süreç-cihaz tasarimi yapip yapmadiklari, aldiklari mesleki kurslar, güçlü ve zayif yönleri ve ögrencilere tavsiyeleri gibi pek çok alt baslik ele alindi. Çevre Mühendisi istihdam eden isverenlerle yapilan görüsmeler sonucunda da isverenlerin gözünden güçlü ve zayif yönler belirlendi. Elde edilen sonuçlar BUÜ Çevre Mühendisligi Bölümü lisans egitim programinin gelistirilmesinde göz önünde bulundurulacak.
Arastirmanin danismanligini yürüten ögretim üyeleri, çalismanin her yil diger mezunlari da kapsayacak sekilde güncellenerek sürdürülecegini belirttiler.
BUÜ Çevre Mühendisligi Bölümü Mezunlar ve Isverenler Arastirmasi Raporu