Atıksu Arıtma Tesislerinin Tasarımı Dersinde Kullanılan ATP Programının Son Sürümü Tanıtıldı
 Atıksu Arıtma Tesislerinin Tasarımı Dersinde Kullanılan ATP Programının Son Sürümü Tanıtıldı

23.12.2020 tarihli CEV4121 Atıksu Arıtma Tesislerinin Tasarımı dersi kapsamında MÜDEK tarafından önerilen, tasarımda model program kullanımı konusunda bilgiler aktarılmıştır.

Bölümümüzce seçilen ve 3 yıldır kullanılmakta olan arıtmtasarım/maliyetlendirme  programı ATP 1.2. PROCAD yazılımını yapan, firma sahibi Hasan GÖRKEY konuğumuz olmuştur.  Programın son sürümünün özellikleri ve kullanımı hakkında bilgiler sunan GÖRKEY daha sonra tam ölçekli bir atıksu arıtma tesisi projesinin tasarımını program üzerinden gerçek verilerle yapmıştır. Öğrencilerin tasarım kültürü, program adımları ve kariyer hedefleri hakkında sorularını yanıtlayan GÖRKEY, tamamen yerli imkanlarla hazırlanan programın yurtdışında da uygulanmaya başlandığını ifade etmiştir.

Öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşan program tanıtımı sonrası bölüm bilgisayar odamızdaki bilgisayarlarda yüklü olan program,  dersi alan her proje grubu için ayrı olarak tanımlanmış şifrelerle uzaktan uygulatılmıştır. Salgın şartlarında üniversitemiz ve bölüm altyapımızın kullanıldığı bu çalışmada öğrenciler dönem boyunca hazırladıkları projelerinin proses, sistem, boyutlandırma, icmal, maliyetlendirme, P&I, akım şeması, hidrolik profil vb. pek çok aşamasını model program ile teyit etme şansını yakalamıştır.

Dersimize katılımından dolayı Sayın Hasan GÖRKEY’e teşekkürlerimizi sunuyor, desteklerinin ve ortak çalışmalarımızın devam etmesini diliyoruz.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Oca-2021]

Haber Görüntüleme : [2.306]