Çevre Akademisi başladı!
 Çevre Akademisi başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonu ile  Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi işbirliği çerçevesinde,  çevre mühendisliği öğrencilerinin teorik bilgilerin yanında uygulama alanlarını da görmeleri ve Bursa’nın çevre meselelerine karşı çözüm önerileri geliştirebilmeleri amacıyla planlanan “”Çevre Akademisi” projesi başladı!

Bölümümüz, 3. ve 4.sınıf  öğrencilerimizden oluşan 30 kişilik bir grupla projeye katılmakta olup öğrencilerimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi teknik personeli tarafından 7 hafta boyunca 12 konu modülünü kapsayan bir eğitim sürecinin parçası olacaklardır. Proje kapsamında öğrencilerimize mesleki çalışma alanlarıyla ilgili  saha ziyaretleri ve  atölye çalışmaları da  yaptırılacak ve öğrencilerin  üniversite eğitimleri kapsamında edindikleri bilgileri uygulamaya dökme  yetenekleri desteklenecektir. Ayrıca akademinin sonunda düzenlenecek  çalıştayda, kentin çevre problemlerine karşı öğrencilerimiz tarafından  oluşturulan projeler ilgili merciiler ile paylaşılacaktır.

Bu proje kapsamındaki emeklerinden dolayı başta Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yıldız ODAMAN CİNDORUK ve ekibi olmak üzere, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm eğitmenlere teşekkür ederiz.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [295]